VAN - Van`da 23.10.2011`de meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından evi ağır hasarlı olan, Saliha Korkmaz, 6 çocuğuyla Cizre`deki akrabalarının yanına taşındı. Geride bıraktıkları evlerinin yanması üzerine 6 çocuğuyla Van`a geri dönen Korkmaz ailesine Van`da yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Van Rahmeteli Gıda Bankası sahip çıktı. Gündüz tespiti yapılan mağdur aileye akşam saatlerinde ilk yardımlarını ulaştıran Rahmeteli Gıda Bankası, aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

 

Aileye ev kurması halinde imkânları nispetinde ev eşyası yardımında bulunulacağını belirten Rahmeteli Gıda Bankası yetkilileri, "Mağdur aileye ilk yardımımızı ulaştırdık. Yardım paketimizde ailenin acil ihtiyaçlarından kahvaltılık, kuru gıda ve özellikle çocuklar için giyim malzemesi getirdik. Bu ailemize barınak yapmaları halinde kendisine ev eşyası vs. zaruri ihtiyaçları noktasından da yardım sözü verdik" şeklinde konuştu.

 

Kendisine yardım elini uzatan Rahmeteli yetkililerine teşekkürlerini ileten; Saliha Korkmaz "Böyle bir günde bize yardım elini uzattıkları için Allah kendilerinden razı olsun sizin de gördüğünüz gibi evimiz içindeki eşyalarla yandı. Hiçbir şeyimiz kalmadı."diyerek mağduriyetini dile gelirdi.
(Murat Dalgın, Sedat Karatay - İLKHA)