Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Başkale ilçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na PKK'liler tarafından dün gece patlayıcı yüklü otomobille intihar saldırısı yapıldı.

Roketatar ve otomatik tüfeklerle ateş açan PKK`liler askerlerin karşılık vermesi üzerine bir otomobille intihar saldırısı düzenledi. İntihar saldırısını gerçekleştiren PKK`linin öldüğü, bombalı intihar saldırısı sırasında fırlayan şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu ise 4 vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Gece 21.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 2 saat süren çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmazken şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralanan 4 kişinin sivil olduğu öğrenildi.

Saldırıdan dolayı sabaha kadar ulaşıma kapalı kalan Van-Hakkâri karayolu sabah yapılan temizlik ve enkaz kaldırma çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Saldırıda yaralanan 4 kişinin Hakkâri Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Bölgede başlatılan hava destekli operasyonların ise sürdüğü ifade edildi.

Öte yandan Van-Ağrı Karayolu Tendürek Dağı mevkiinde TIR yakan PKK`lilerin yolu trafiğe kapattığı ve yüzlerce aracın yolda mahsur kaldığı bildiriliyor. Yolun halen kapalı olduğu belirtilirken kimi araçların Van`a geri dönüş yaptığı da gelen bilgiler arasında.   (İLKHA)