Suruç`ta yaşanan bombalama saldırısında eylemi gerçekleştiren gencin Adıyamanlı çıkması birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Adıyaman`ın gündeme geldiği bir dönemde konuyla ilgili bir açıklama yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, “Neden Adıyaman?” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

“Neden Adıyaman?” sorusunun cevabı için Ekim-2010 yılındaki Adıyaman Vahdet-Der, Kahta Mustaz'af-Der operasyonlarına bakılması gerektiğini belirten Yavuz, makul ve mutedil bir İslami anlayışı benimseyen gençlerin bilinçli bir şekilde karanlık güçler tarafından hedef alındığını söyledi.

Yavuz, “Bu şirin şehirde, şehrin sosyal ve kültürel dokusu ile barışık eğitim faaliyeti yürüten onlarca genç terörden gözaltına alındı. Hem de robocoplar, panzerler ve onlarca polis eşliğinde. Amaç tedhiş uyandırmak, algı oluşturmaktır. Polis, savcı, uygun hâkim troykasının marifeti ile makul ve mutedil bir İslami anlayışı nazara veren, Adıyamanlı gençlerin eline kalem ve Kur'an veren bu gençler onlarca yıllık cezalara çarptırıldı. Bunların çoğu hala cezaevinde, bir kısmı ise yurtdışına kaçmak zorunda kaldı.” ifadelerini kullandı.

“Mutedil İslam anlayışını hedef alan güç, bombacı yetiştiren gücün ta kendisidir”

Adıyman`da mutedil İslam anlayışının bilinçli bir şekilde önünün alınması amacıyla yasal faaliyetlerin suç kapsamına alındığına dikkat çeken Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: “Kâhta Mustaz'af-Der sekreteri Mustafa Yetiş'e örgüt yöneticiliğinden 10 yıl 6 ay ceza verilirken Yetişin suçları; Kutlu doğum etkinliği düzenlemek, Filistin`e destek gösterisi yapmak, Hasta ziyaretinde bulunmak, Besmele yazılı A-4kağıdı bulundurmak, Safvan bin Muattal(Séhwe) türbesini ziyaret etmek, dışardan Kâhta`ya gelen öğrencilere ibate ve iaşe imkanı sağlamak. Komik ama gerçek.”

Adıyaman`da hukuksuz bir şekilde yasal faaliyet yürüten derneklere operasyon yapan karanlık güce dikkat çeken Yavuz, “Küresel güçler hesabına bu operasyonları yapan devlet içindeki karanlık güç, şimdi bombacı yetiştiren gücün ta kendisidir. 7 Haziran seçimlerindeki kirli ittifaklara bakıldığında da fotoğraf netlik kazanacaktır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)