Şırnak Merkez ve İdil ilçesinde kolluk güçleri tarafından eş zamanlı yapılan baskınlarda eylemlerde kullanılan birçok örgüt dokümanı ele geçirilirken eylemlere katıldıkları gerekçesiyle İdil de 3 Şırnak`ta da 4 şüpheli ise gözaltına alındı.

Şırnak Valiliğinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; PKK`lilere yönelik yapılan çalışmalarda, İdil ilçesi ile Şırnak merkezde eylemlerin önlenmesi ve suç işleyenlere yönelik yapılan baskınlarda, PKK`nin şehir yapılanması tarafından EYB (El Yapımı Bomba) üretimi için hazırlanan 12 adet şişenin ele geçirildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında, “Yaklaşık  1 kilo kahverengi renkli toz halinde kimyasal madde, 100 adet çivi, 1 adet leşker kıyafeti,1 adet ampul, 1 adet koli bandı, 10 cm uzunluğunda uçlarında soket bulunan 2 adet mavi siyah renkli kablo, 14 metre uzunluğunda 1 adet mavi siyah renkli bilgisayar kablosu ele geçirilmiştir.” denildi.  

PKK`nin şehir yapılanması tarafından molotof kokteyli, patlayıcı madde ve silah üretim atölyesi olarak kullanıldığı tespit edilen bir adrese yapılan operasyonda da  1 adet kuru sıkı ses ve gaz tabancalarının ateşli silahlara çevrilmesinde kullanılan torna makinesine de el konulduğu belirtilen açıklamada, “1 adet mengene, 1 adet kompresör, 1 adet pres makinesi, 1 adet dikey torna makinesi, 2 adet oksijen kaynak makinesi, 1 adet plastik boru kaynak makinesi, 8 adet çeşitli sürgü ve kapak takımı, 4 adet horoz tertibatı, 16 adet şarjör, 4 adet atıma hazır tabanca, 2 adet tabanca gövdesi, 11 adet şarjör yayı, 10 adet dib tablası, 4 adet namlu icra yayı, 1 adet icra mili, 1 adet namlu için çelik çubuk, 1 adet namlu, 1 adet kabza ve silah yapımında kullanılan 2 adet torna makinesi ele geçirilmiştir “ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, konu ile alakalı olduğu tespit edilen 4 şahsın ikametlerine yapılan eş zamanlı operasyonda 3 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtilerek, 1 şahsında yakalama çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Öte yandan Şırnak kent merkezinde PKK`nin şehir yapılanmasında faaliyet yürüttükleri belirtilen ve il merkezinde yapılan çeşitli eylemlere katıldığı tespit edilen 4 şahsın da yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. (İLKHA)