İstanbul başta olmak üzere Türkiye`de 16 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonların Bingöl ayağında gözaltılar devam ediyor.

Bingöl`de bu gün sabah erken saatlerde başlayıp halen devam eden PKK/KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sayısının 11' e çıktığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bingöl`ün kırsalında faaliyet gösteren PKK elemanlarının İl merkezi ve ilçelerinde bulunan örgüt elemanları ile irtibata geçerek örgütü adına faaliyet göstermesi talebinde bulunduklarını belirtti.

Yapılan eylemlerle vatandaşın huzur ve güveninin kaçırılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada devamla, “YDG-H içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten, 11 şüpheli şahıs 24.07.2015 günü ilimiz merkez ve ilçelerinde gerçekleştiren eş zamanlı operasyonlar neticesinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır." denildi.

Açıklamanın devamında, Gözaltına alınan şahıslar yapılan adli işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilecektir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)