Adana`nın Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi`nde dindar kişiliğiyle tanınan ve sırf sakallı olduğu için PKK tarafından katledilen Ethem Türkben`in naaşı getirildiği memleketi Siverek`te defnedildi.

Memleketi Siverek`te kalabalık bir grup tarafından defnedilen Türkben`in cenazesinde konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Türkben`in katledilmesini lanetledi.

Köye kadar cenazeye eşlik eden heyet, burada cenaze namazına katıldı. Cenazenin ardından Türkben ailesine başsağlığı dileyen Yalçın, aileye sabırlar diledi.

Burada İLKHA`ya kısa bir açıklama yapan Yalçın, “Evinin içerisinde alçakça ailesinin gözü önünde şehit edilen kardeşimiz Ethem`in cenazesine katılmak üzere geldik. Burada hem acıyı ve öfkeyi bir arada gördük. Bu alçakça saldırıyı yapanları lanetliyoruz.” diye konuştu.

Tüm siyasi partilere sağduyu çağrısı yapan Yalçın “Başta hükümet ve HDP olmak üzere tüm partiler, bir an önce bu yangını söndürmek için ellerinden geleni yapmalıdırlar. Aksi takdirde önümüzdeki günlerde bölgede ciddi bir kaosun yaşanacağı öngörülüyor. Şehit olan kardeşimizin şehadetini tebrik ediyor acılı ailesine de sabırlar diliyorum.” dedi.   (Osman Gülebak-İLKHA)