Muş Belediyesi sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerinin yapılacağı bir tesis kurmak için çalışma başlattı. Muş-Bitlis karayolu üzerinde, asfalt şantiyesinin yan tarafında yapımına devam edilen hayvan barınağı 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak.

125 metrekarelik 1 idari binanın bulunduğu barınakta, 1 klinik ünitesi, 50 metrekarelik 10 hayvan barınağı kulübesi, her barınağın önünde hayvan gezdirme alanları, alan içerisinde yürüyüş yolları ve araç otopark yeri yapılacak.

İhata duvarının çekileceği ve yeşil alanlarının oluşturulacağı hayvan barınağının Ekim ayında bitirilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz gün hayvan barınağının yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda cadde ve sokaklardaki sahipsiz hayvanların çoğaldığını söyleyen Asya, “Vatandaşların sokaklardaki hayvanlardan dolayı yaptığı sitemlerden haberdarız. Belediye olarak bunun önüne geçmek için çalışmalarımıza hız verdik. Biz de cadde ve sokaklarda özellikle sahipsiz köpeklerin çok fazla olduğunu biliyoruz. Biz bu hayvanlara zarar vererek sorunu gidermek yerine hayvan barınağımızın çalışmalarına hız verdik. Allah’ın izniyle en kısa zamanda sokakları hayvanlardan arındıracağız. Kuracağımız bu hayvan barınağı ile vatandaşlarımızı bu sıkıntıdan kurtarmanın yanı sıra o hayvanların da bakım ve tedavilerine imkân sağlanacak. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızın duyarlı davranmasını rica ediyorum” dedi.

Hastalıklı köpeklerin, özellikle akşam saatlerinde sokak ve mahalle aralarında başıboş gezmeleri Muşluların tepkisine neden oluyordu. (İLKHA)