İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada,  Suruç`ta meydana gelen terör saldırısı  ve sonrasında PKK`lı terörist çetelerin giriştikleri katliamlar   kınandı.    

İHSD açıklamasında, Türkiye`yi piyonları vasıtasıyla dış güçlerin çekemeye çalıştığı tuzaklar ve senaryolarla ilgili olarak, herkesi uyanık ve sağduyulu olmaya davet ederek , İsrail piyonu PKK`nın katliamları lanetlendi.

İHSD`nin basın açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:  

“Suruçtan meydana gelen terörist eylemden sonra, misilleme amaçlı bu ülkenin inançlı insanlarına IŞİD'çi iftirasıyla yapılan saldırı ve katliamları lanetliyoruz. İstanbul'da IŞİD'çi iftirasıyla PKK`lı teröristler tarafından vahşice katledilen  Mürsel Gül`ü, Adana'da Ethem Türkbe'yi katledenleri ve Adana Küçükdikili'de Müslüman halkın evlerini ateşe verenleri lanetliyoruz. Görünen o ki, İsrail ve Amerika, piyonları vasıtasıyla bu ülkede iç harp başlatmak için düğmeye basmıştır. PKK` li çeteler de halkı bir birine katmak için görevlerini yapmaktadırlar. Suruç için yürüyüş yapanların, köşesinde ağıtlar yakanların, PKK`nın katlettiği Müslümanlara karşı bir tek söz söylemediklerini görüyoruz. Ey sahtekarlar size ne oldu? Ölen Müslüman olunca dilinizi mi yutuyorsunuz.   Bu öldürülenleri insan olarak görmüyor musunuz ?   HDP içindeki sözde Müslümanlara soruyoruz, ne oldu sizin dillerinize?    Münafıklığınızın hesabını yarın ahirette çok ağır bir şekilde verecek ve dünyada birlikte olduğunuz İslam düşmanları ile beraber cehennem ateşine sürükleneceksiniz.

Suruç`taki menfur terör saldırısını İnsan Hakları Derneği olarak kınıyoruz. Bu cani, terörist eylem bizleri derinden üzmüştür. Ölenlerin yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Terör nereden gelirse ve kim adına yapılırsa yapılsın kalleştir, alçakçadır. Bundan çirkin olanı da, Amerika ve İsrail`in kurdurduğu, IŞİD gibi sözde paravan bir İslami örgütlerle, İslam`a mal edilmeye çalışmasıdır. IŞİD Türkiye'nin ümmet gözünde son yıllarda tekrar ön plana çıkması  karşısında, yeniden bir hilafet çıkışı oluşturabilir endişesi ile Amerika ve İsrail tarafından piyasaya sürülmüştür. İngilizler tarafından Anadolu'da hilafetin kaldırıtılmasından sonra da,   Türkiye mercek altındadır. Daha evvel Suud kaynaklı sahte hilafet üretmeye kalkan emperyalistler, bu sefer IŞİD adlı terör örgütünü üretmiş ardından da piyonlarına Türkiye'nin yardımcı olduğu şeklinde iftira atmalarını emretmişlerdir. İslam`da terör eylemi yoktur, kalleşçe masum insanların canına kıymak yoktur,  masum insanlara zulüm yoktur. İslam`a mal edilmeye çalışılan bu çirkinliklerin hepsi İsrail ve Amerika'nın İslam`ı ve Müslümanları, insanlık gözünde kötü göstermek için kurguladığı senaryolar, tezgahladığı planlardır.

Bu tür terör eylemlerini kullanarak, çözüm sürecini kesintiye uğratılmaya çalışılmakta, Irak ve Suriye`deki iç savaş girdabına Türkiye  de çekilmek istenmektedir. Yüzyıllarca bu coğrafyada kardeş olarak yaşayan halklar, büyük İsrail projesi ortaya çıktıktan sonra planlı bir şekilde bir birine düşman edilmeye çalışılmaktadır. Herkesi İsrail`in ve Amerika'nın binlerce kilometre öteden, İslam coğrafyasında oynatmak istediği bu çirkin terör senaryolarına karşı uyanık ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz.  

“Olayın, HDP eş başkanı açıklamasından sonra olması manidardır”

Dış güçlerin, bu iç savaş senaryolarına Türkiye`yi de dahil ettikleri, Suruç`ta meydana gelen terör eylemi ile belirginleşmiştir. Olayın, HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ`ın, ‘Biz PYD`nin arkasındayız` açıklamasından sonra ortaya çıkması manidardır. Olayın failleri belli olmasa da, bu senaryoda Amerika ve İsrail`in, ümmeti birbirine katmak ve sahte hilafet için kurdurduğu, İsrail`inde tehlike görmediğini söylediği, terör örgütü IŞİD,  şüphe odağı durumundadır.

“Saldırının yaşandığı toplantıda neden HDP`li milletvekilleri yoktu?”

SGDF adlı sol örgüt mensubu 330 gencin, Kobani`de sosyal amaçlı imar etkinliklerin başlangıcı için düzenledikleri toplantıda, LGBT, eş cinsel yürüyüşünden,  Gezi isyanı darbesine kadar , hemen her türlü etkinlikte boy gösteren HDP`li milletvekillerinden hiç birinin olmaması da  çok ilginçtir ! Bu olaydan sonra hükümeti IŞİD'le iş birliği ile suçlayan HDP'yi,  herkesi inandıracak bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Bu toplantıda neden HDP liler yoktu? Bu durum akıllara bu senaryonun daha evvel bilinme ihtimalini getirmektedir.    

Halkımızı, İslam ümmetini, siyonizmin ve haçlı aleminin  IŞİD, PYD, PKK, HDP ile oynamaya kalktığı, bu Hacivat- Karagöz oyununa, bu çirkin senaryoya karşı, HDP`nin silahlanma çağrılarına karşı, uyanık ve sağ duyulu olmaya davet ediyoruz.  Kim ki bu topraklarda ateşe benzinle gidiyorsa, Müslüman halkları bölmeye kalıyorsa, herkes iyi bilsin ki İsrail ve Amerika'nın piyonudur.”  (İLKHA)