Ak Parti Mersin Milletvekili Muhammet Mustafa Gültak, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer`i ziyaret etti.

Mersin Milletvekili  Gültak`ın seçim sonrası birliği ziyaret eden ilk milletvekili olduğuna vurgu yaparak hayırlı olsun dileklerini ileten Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, ardından seçim sonrası yaşanan süreçle  ilgili görüş alışverişinde bulundu.

“Diretirlerse erken seçim kaçınılmaz olur”

Türkiye`nin etrafındaki sorunlar ve yaşanan ekonomik ve sosyal konjonktür açısından hükümetin ivedilikle kurulma ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Mersin Milletvekili  Gültak, “Bütün parti başkanları bu şuurda olmalı. Bizler devletimiz ve milletimiz adına bazı  istisnaları dahi kabul etmemize rağmen, bazı partiler hala taşın altına elini sokmama konusunda diretiyorlar. Bu diretme devam ederse, elbette yeni bir erken seçim kaçınılmaz olur.” dedi.

“Kaos ortamından çıkılmalı”

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun erken seçim olmaması konusunda büyük hassasiyet gösterip tüm partilerle görüşme yaptığının altını çizen Gültak, “ Şu an bir partimizle görüşmeler devam ediyor. 10-15 günlük süre sonrasında hükümet konusu netleşir ve önümüzü daha rahat görürüz. Biz kaos ortamından çıkmayı , ülkenin önünü açmayı ve eski huzur ve barış ortamının yeniden tesis edilmesi taraftarıyız.” diye konuştu.

“Belirsizlik esnafın işine gelmiyor”

Seçim sonrasında meydana gelen belirsizliğin esnaf ve vatandaşların da işine gelmediğinin altını çizen Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafın beklentisinin   erken seçim değil, biran önce bir koalisyon hükümetinin kurulması yönünde olduğunu söyledi.

Erken seçimin zaman ve ekonomik kayıp olacağını kaydeden Başkan Dinçer, “Bizim beklentimiz piyasada yaşanan bu durağanlığın ve belirsizliğin biran önce kurulacak güçlü bir hükümetle aşılması ve yaşan bu kaos ortamının sona ermesi yönündedir.” diye konuştu.    (Osman Öksüz- İLKHA)