Sürekli doktor yetersizliğiyle gündeme gelen Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde hastalardan gelen tepkilere rağmen bir şey değişmiyor.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde, resmi evraklar üzerinde 5 Kadın Doğum Uzmanı Doktor görev yapıyor görünüyor ancak, gerçekte ise durum,  Hastanede görevli doktorlardan 2`si özel sektöre geçerken, geriye kalan 3 doktordan da her gün birisi acil nöbetçisi olunca, geriye hastanede  hastalara bakan 2 doktor kalıyor. Günlük muayene sayısının yoğun olduğu hastanede baş gösteren doktor sıkıntısı, hastaları mağdur ediyor.

Gün içerisinde yüzlerce hasta poliklinikler önünde uzun kuyruklar oluştururken, doktorlar mesai bitimine kadar yoğun bir şekilde çalışıyor.

“Sayı az olunca 1 doktorun taşıyacağı yük  de ağırlaşıyor”

Gün içinde gelen hastalara iki doktorun baktığı hastanede doktorlardan biri doğumhane, Kadın-Doğum Acil, Kadın Doğum Servis 1, Kadın Doğum Servisi 2 ve Ameliyathane`ye bakarken, 2. Doktor ise gün boyu poliklinikte 420 hastaya bakıyor. Uzun zamandan beri çözümlenir düşüncesiyle gönüllü olarak günlük o kadar hastaya bakan 2. doktor, gidişatın düzelmeyeceğini anlayınca Sağlık Bakanlığı`nın ön gördüğü günlük 70 hastaya bakıyor. Söz konusu durum hastanenin bir il hastanesi olması ve ilçelerden hastaların yoğu olarak gelmesi gibi şartlar göz önünde bulundurulduğunda, hem hasta hem de mevcut doktorların mağduriyet yaşaması kaçınılmaz oluyor. Muayene olmaya gelen ve söz konusu tabloyla karşılaşan hastaların bir kısmı özel hastaneye giderken diğer bir kısmı da çevre illere gitmek zorunda kalıyor.  

“Vatandaşlar, yetkililerden sorunun çözülmesini istiyor”

Yeterli sayıda doktor olmadığından, tedavi olamadıklarını belirten hastalar, yetkililere çağrıda bulunarak, sorunun çözülmesini istedi. Saatlerce doktor kapısında beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden bir hasta yakını, “Solhan`da kadın doğum uzmanı ve çocuk hastalıkları doktoru yok. Sabah saatlerinde Bingöl`deki hastaneye geldik, burada da saatlerce sırada bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

 “Muayene olamadan geri dönüyoruz”

Merkez ve ilçelere bağlı köylerden gelen bazı vatandaşlar ise, çoğu zaman muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Doktor eksikliğine sitem eden vatandaşlar,  “Sağlık hizmeti için geliyoruz. Koca hastanede sadece iki doktor çalışıyor ve bunlardan sadece biri poliklinik hizmeti veriyor. Saatlerce burada sırada beklemek zorunda kalıyoruz ki, gün içerisinde sıra gelmediği zamanlar bile oluyor. Bu yüzden muayene olamadan geri dönmek zorunda kalıyoruz. Hastalığın üzerine yaşadığımız bu sıkıntı bizi daha da mağdur ediyor.” şeklinde sitem ettiler.

Hastaneye Doktor  takviyesi yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar,  özellikle siyasilerden ve yetkili kurumlardan gerekli atamaların yapılarak uzman doktor sayısının artırılmasını istediklerini dile getirdi. (Nihat Kanat-İLKHA)