Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi şehitlik caddesi üç yol mevkiinde yaşanan bir trafik kazası ihbarını değerlendiren trafik polislerine PKK`liler tarafından pusu kuruldu. Silahlı saldırı sonucu bir polis hayatını kaybederken biride ağır yaralandı.

Silahlı saldırı neticesinde ekipte bulunan polis memuru Tansu Aydın kafasından ve Ali Karahan ayak ve kasık bölgesinden yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralı polis memurlarından Tansu Aydın hayatını kaybederken, yaralı olan polisin tedavisi Dicle Üniversitesi hastanesinde devam ediyor.

Şehitlik Caddesi 29. sokakta belediye çöp arabasının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekibe saat 14.43 sıralarında ara sokaktan çıkan ve iddialara göre göre siyah tişörtlü 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli iki PKK`li tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlendi.

Olay sonrası Benu Sen bölgesine baskın yapıldı

Olay yerinde yapılan incelemelerde 99 milimetre çapında tabancaya ait 10 boş kovan bulunurken, olay nedeniyle bölgede geniş çaplı baskınlar başlatıldı. Çok sayıda zırhlı polis aracı ve polis köpeklerinin katıldığı baskınlara iki helikopter de havadan destek verdi.

Çapraz ateşe alındılar

Çelik yelekli polisler uzun namlulu silahlarla bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. PKK`lileri arama çalışmalarında polis köpekleri de kullanıldı.

Saldırı sonrası araçta bulunan 2 polisin ağır yaralandığını belirten görgü tanıkları, saldırı sonrası saldırganların Şehitlik Semti Benu Sen bölgesine kaçtıkları belirtilirken, Benu Sen bölgesine helikopter destekli operasyon düzenlendi.

Öte yandan 3 kişinin Yenişehir ilçesi ofis semtinde olaylarla ilişkili olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Olay yerine gelen polis, bölgeyi komple abluka altına alırken bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Olay  sonrası Diyarbakır Valiliği ve Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Şehitlik Caddesi 29 sokakta meydana gelen bir trafik kazası hakkında tutanak tutmak ile meşgul olan Trafik polislerine saat 14.43 sıralarında ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli iki PKK`li tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlendiği belirtilerek, saldırıda polis memurlarının kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen polislerden Tansu Aydın kurtarılamadığı belirtildi.   (M. Sıddık Bilge/Hamza Adıyaman – İLKHA)