Adana`nın Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi`nde dindar kimliği ile tanınan Ethem Türkben`i katledenlerin insanlıktan nasibi kalmamış kişiler olduğunu ifade eden HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, “Bunların bu şekilde bir cinayeti işlemesi, ne kadar canavarlaştıklarını, vahşileştiklerini gözler önüne seriyor. Bir aile içerisinde,  çocuklarının gözü önünde, sofra üzerinde bir insanın katledilmesi, katledenlerin ne kadar canavarlaştıklarının göstergesidir.” diyerek tepki gösterdi.

PKK yanlısı medyada yer alan; Adana`nın Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi`nde cami dönüşünde ailesi ile sofrada iken kalleşçe katledilen Ethem Türkben`in HÜDA PAR`lı olduğu şeklindeki haberin bilinçli ve çarpıtma amaçlı yapıldığına dikkat çeken Yavuz, konuyla ilgili basına değerlendirmelerde bulundu.

“Türkben Kur`an dersi veren dindar bir şahsiyet”

PKK`nin son günlerde tüm dindarları hedef alan bir saldırganlığa giriştiğine vurgu yapan Yavuz,  “Ethem Türkben kardeşimiz vurularak şehit edildi. Bununla ilgili medyada Türkben`in HÜDA PAR`a üye olduğu belirtiliyor. Kardeşimizin partimize herhangi bir üyeliği yok. Herhangi bir vakfa veya derneğe üye de değil. Halk tabiri ile birkaç sene önce kendine çeki düzen vermiş, sakal bırakmış, camiye gidip gelen, Kur`an dersi veren dindar bir şahıs.” diyerek Türkben`in tüm STK`lara eşit mesafede, İslami faaliyetler içerisinde bulunan bir kişi olduğunu söyledi.

“Katillerin ne kadar vahşileştiklerini bir kez daha gördük”

Son günlerde IŞİD bahane edilerek dindar insanlara yönelik topyekûn bir savaş başlatıldığına dikkat çeken Yavuz, Türkben`in evinde çocukları ile sofrada iken katledilmesinin, canice işlenmiş bir cinayet şekli olduğunu ifade etti.

Yavuz, “Bunların bu şekilde bir cinayeti işlemesi, ne kadar canavarlaştıklarını, vahşileştiklerini, kendi emelleri için neler yapabileceklerinin bir göstergesidir. Bir aile içerisinde,  çocuklarının gözü önünde, sofra üzerinde bir insanın katledilmesi, katledenlerin ne kadar canavarlaştıklarının göstergesidir. Katiller adeta robot gibi katlettikleri insanı niçin öldürdüklerini de bilmiyorlar.” diye konuştu.

“Dindarların can güvenliği kalmadı”

Dindar kişilere yönelik saldırılara karşı yetkililerin sağır ve dilsizi oynadıklarını dile getiren HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz, “Emniyetin, güvenliğin olmadığı zamanlar durumun nerelere geldiğini görmekteyiz. Emniyet görevini yapmazsa, Devlet görevini yapmazsa artık vatandaşlarının da can güvenliğinin olmadığı, olmayacağı ortaya çıkıyor. Öncelikle bu işin sorumlusu olan hükümet, sorumluluğunu yerine getirmez ise halkın can ve mal güvenliğini sağlamazsa, Allah muhafaza bu sefer vatandaşlar, herkes kendini koruma refleksi ile kendi kendini koruma durumuna geçecek. Bu da büyük bir tehlikedir, toplum içerisinde kaosun oluşmasına sebep olur. Bundan ciddi bir şekilde kaçınmak gerekiyor. Öncelikle hükümetin görevini ciddi bir şekilde yapması lazım.  İşlenen bu cinayetin faillerinin bir an önce yakalanması lazım.” ifadelerini kullandı.

Dindar şahsiyetleri hedef alanlara karşı herkesi birlikte hareket etmeye çağıran Yavuz, başta HÜDA PAR ve İslami STK`ların Türkben`in cenazesine sahip çıkarak bu yolda gereken özveriyi göstermeye gayret ettiklerini belirtti. (İLKHA)