Gaziantep’in Merkez Şahinbey İlçesi Karataş Akkent mahallesinde 12 katlı bir inşaatın dış cephe kaplama işini yapan işçilerin çalıştığı iskelenin çökmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybederken 4 kişi yaralandı.

2 işçinin hayatını kaybettiği ve 4 işçinin yaralandığı kaza öğle saatlerinde Akkent mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre, 12 katlı bir apartmanın 9. katının dış cephe izolasyon kaplamasını yapan işçilerin çalıştığı iskele bilinmeyen bir nedenle çöktü.

İskelenin çökmesi sonucu iskelenin altında kalan 6 işçiden 6 çocuk babası Hacı Çevik ve Abdülkadir Atıcı olay yerinde hayatını kaybederken, Mehmet, Ferhat ve Yunus Erkaç ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi yaralandı.

Yaralanan işçiler olay yerine çağrılan ambulans ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayatını kaybeden Hacı Çevik ve Abdülkadir Atıcı’nın cenazeleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, olay yerine gelen Hacı Çevik’in yakınları gözyaşları içinde sinir krizi geçirdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)