Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, Kültür Mahallesi İlim ve İrfan Derneğinde “Bayramlaşma programı” düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda tekbir ve salâvatlar eşliğinde bayramlaşma gerçekleşti. 

Etkinliğe Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) genel başkan yardımcısı Sait Şahin İTTİHAD Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Sahap Korkutata, Memur-Sen Bingöl İl başkanı Mücahit Çelik, Eğitim Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakan ve Eğitim Bir-Sen Bingöl il başkanı Yunus Kava katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan İTTİHAD Başkan yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, bir mübarek Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını belirterek, “Rabbim bütün Müslümanların orucunu kendi katında rızası için kabul buyursun." dedi.

Müslüman halka bayram yaptırmak istemeyenlerin olduğunu ifade eden Şenlik, "Bayramı Müslümanlara zehir etmek isteyenler var. Ne zaman bayram geliyor, bir yerlerden Müslümanlara saldırı yapılıyor. Geçen sene bu vakitte bu bayramda katil İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı. Bazıları da bu bayramın Müslümanlar tarafından kutlanmaması için bir şekilde bahaneler uydurup engeller çıkarıyorlar. Bu mübarek bayramı yas ilan ediyorlar bayramı kutlamayacağız' diyorlar. Oysa bayramlar, Müslümanları bir araya getiriyor. Her konuda birleştiriyor. Dolayısıyla bu durum birilerini rahatsız ediyor. Bizler, bayramları bayram olarak kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

Geçen yılki kurban bayramında meydana gelen 6-8 Ekim olaylarına da değinen Şenlik, Kobani'den ve Suriye'den gelen mağdur insanlara Kurban etini dağıtan şehit Yasin ve arkadaşlarının, bayramların kutlanmasını istemeyenler tarafından vahşice katledildiğini vurguladı.

Şenlik, son olarak, bayramların Müslümanların vahdeti, kardeşliği ve huzuruna vesile olmasını dileyerek, İslam coğrafyasında akan Müslüman kanının biran önce durması için hep birlikte dua edilmesini istedi. (İLKHA)