Bayram münasebetiyle siyasi partilere ziyarette bulunan HÜDA PAR heyeti, derin yapılar tarafından kurulan komplolar sonucu cezaevine atıldığı ortaya çıktığı halen mağdur edilmeye devam edilen birçok insanın olduğunu belirterek, bu durumun bayramın ruhaniyetine gölge düşürdüğünü söyledi.

Siyasi partilerin Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda HÜDA PAR Genel sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki bir heyet, Saadet Partisi, AK Parti ve DSP`nin Genel merkezlerini ziyaret etti.

Heyet ilk önce Saadet Partisi merkezini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Saadet Genel Bşk. Yrd. Temel Karamollaoğlu, Saadet Genel Bşk. Yrd. Mehmet Karaman, Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, Mahalli İdareler Komisyon üyesi Erkut Aşar karşıladı.

Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Karamollaoğlu, parçalanmış İslam ümmetinin birliğine çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Yavuz, İslam coğrafyası ve çözüm sürecine değindi. Ortadoğu denilen İslam coğrafyasında ortaya konulan bütün denklemlerin Siyonist İsrail`in güvenliği ve bölgede bulunan petrol denizinin hakimiyeti için olduğuna dikkat çeken Yavuz, bütün denklem ve hesapların buna göre belirlendiğini ifade etti. Buna karşılık Müslümanların ise kendi öz dinamiklerini ve hassasiyetlerini harekete geçirmesi gerektiğini söyledi.

Tüm Müslümanları ilgilendiren konularda birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Yavuz, “Bu konularda parti ve grup çıkarları bir kenara bırakılarak batılı bir terim olan empatiyi değil bize ait olan Îsar hasletini devreye koymamız gerekir.” dedi.

Heyet daha sonra AK Parti merkezini ziyaret etti. Heyeti burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, AK Parti Ankara milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Yıldız, AK Parti Ankara milletvekili Jülide Sarıeloğlu karşıladı.

“Komplolar sonucu mağdur edilen insanların mağduriyeti giderilmeli”

Bayram günlerinde herkesin ailesi ve sevdikleriyle buluşmasının önemine dikkat çeken Yavuz, devletin içerisine sızmış karanlık ve derin yapıların kurdukları komplolar sonucu suçsuz insanlara suçlar ihdas edilerek mağdur edildiklerinin açıkça ortaya çıktığı halde kurulan komplolar sonucu mağdur olup cezaevine düşen insanların hala cezaevinde tutuluyor olmasının bayramın ruhaniyetine gölge düşürdüğünü söyledi.

Yavuz, “Buna karşılık haklarında darbeye teşebbüs etmek gibi yenilir yutulur cinsten olmayan iddialar bulunan insanların salıverilmeleri hatta beraat edilmeleri için uygulanan mekanizmanın bir şekilde komplolar sonucu mağdur edilmiş insanlar için uygulanmaması adaletin istisnası anlamına geliyor. Adalet de istisna kabul etmez. Bir tuz hükmünde olan adaletin bozulması durumunda toplumsal barışın tesis edilmesi mümkün olmaz. O açıdan bu mağdur insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için adımların atılması gerekir.” dedi.

“Çözüm sürecinde tek yapının muhatap alınması yanlışından dönülmeli”

Yeni hükümetin kurulması için girişilen koalisyon çalışmalarına da değinen Yavuz, Türkiye`de iktidar ortağı olmanın hiç bu kadar istenmediği bir dönemim olmadığını dile getirdi.

Yavuz, HÜDA PAR olarak koalisyon kuracak partilerin partisel ve grupsal çıkarlarından çok, halkın çıkarlarını göz önünde bulundurarak ilkesel olarak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecinde bir halkın, bir etnisitenin temsilcisi olarak sadece bir yapının muhatap alınmasının halka nasıl bir bedel ödettiğinin herkes tarafından görüldüğünü belirten Yavuz, bundan sonra atılacak adımlarda bu hususun göz ardı edilmesi veya aynı hataların tekrar edilmesi durumunda daha feci sonuçlar doğuracak olayların yaşanması ihtimaline dikkat çekti.

Heyetin ziyaretini memnuniyetle karşılayan Çalık, hükümet olarak uzun zamandan beri Türkiye`de yaşanan sorunların çözümü için çaba sarf ettiklerini bundan sonraki süreçte de ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Toplumun her kesimi ile ortak bir yaşama kültürü geliştirilmeli

AK Parti ziyaretinden ayrılan heyet daha sonrada DSP Genel Merkezine bayram ziyaretini gerçekleştirdi. Heyeti DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi karşıladı.

HÜDA PAR olarak toplumun her kesimi ile ortak bir yaşama kültürü geliştirme noktasında geçmişten gelen bir pratiğe sahip olduklarını belirten Yavuz, “Medine Vesikası” ve yüzyıllardır özellikle Kürt coğrafyasında gayr-ı Müslim komşuları ile birlikte yaşamalarını temel referans olarak gördüklerini söyledi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erçelebi, partilerin birbirini daha iyi tanıması için ziyaretlerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan ziyaretlerin ardından heyet DSP merkezinden ayrıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)