Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ile beraberindeki partili heyet Ramazan Bayramı kapsamında Yusufilerin ve şehitlerin evlerini ve ailelerini ziyaret etti.

Yavuz ve beraberindeki heyet, ilk önce 2000`li yıllarda İslami yaşantısından dolayı tutuklandıktan sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy`un ailesini ziyaret etti.

Heyeti, Alpsoy ailesi adına İdris Alpsoy karşıladı. Ziyaret sırasında Yavuz`un yanına gelen Alpsoy`un eşi Rabia Alpsoy, eşinin ilerlemiş yaşından dolayı ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığını yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi.

Heyet, daha sonra 1993 yıllarında ticaret için gittiği Batman`da kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Alpsoy`un ailesini ziyaret etti.

Heyeti aile adına Musab Alpsoy karşıladı. Görüşmede Hüseyin Alpsoy'un eşi Aynur Alpsoy'un bu süreçte yaşadıklarını anlatması duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Buradan ayrılan heyet, 1998`de kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan ve aynı zamanda Hüseyin Alpsoy`un kardeşi olan Hıdır Alpsoy`un ailesini ziyaret etti.

Hıdır Alpsoy'un eşi Nure Alpsoy, gözyaşları içinde eşine ait en azından bir mezar yerini istediklerini dile getirdi. Heyet daha sonra yine 2000`li yıllarda tutuklanan Mehmet Emin Alpsoy`un oğlu Şeyhmus Alpsoy`un ailesini de ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde ailelere sabırlar dileyen Yavuz, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Devletin 90`lı yıllarda karanlık yapılar tarafından kaybettirilerek aileleri mağdur edilen insanların akıbetleriyle ilgili bir açıklama yapması gerektiğini söyleyen Yavuz, “Bu insanların yakınları, öldürülmüşseler bile mezar yerlerinin ortaya çıkarılmasını istemeleri çok masum insani ve İslami bir taleptir. HÜDA PAR olarak suça karıştığı belgelenmiş, devletin yanında akreditasyonları olan insanların affedilmeleri veya salıverilmeleri değil, tek gayeleri Allah`ın dinini yeryüzüne hâkim kılmak olan Müslüman insanların da hangi suça karşılık bu zulümlere maruz bırakıldığının açıklanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Son dönemlerde  suça bulaştığı tespit edilen belge ve delillerle ortaya çıkan çetelerin, devletin içerisine sızmış karanlık ve derin yapıların ne şekilde insanlara komplo kurdukları açığa çıkmışken bu insanların suçsuz yere hala cezaevinde tutuluyor olması ne insanidir ne de İslamidir.” diyerek Müslümanlara karşı girişilmiş olayın faillerine karşı takınılan tavra tepki gösteren Yavuz, HÜDA PAR olarak; haklarında darbeye teşebbüs etmek gibi yenilir yutulur olmayan iddialar bulunan insanların salıverilmeleri, hatta beraat edilmelerine karşın, sadece İslami bir hayat yaşamaya çalıştıkları ve buna uygun bir zemin hazırlamaya çalıştıkları için zindanlara atılan bu insanların bir an önce serbest bırakılmaları için gerekli girişimlerin yapılması için girişimde bulunmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Heyet son olarak 1992 yılında İslami yaşantısından dolayı PKK`lilerce işyerinde şehit edilen M.Nur Gizli`nin kardeşi Sadık Gizli`yi ziyaret etti.

Marksist örgütün şuurlu bir Müslüman olan ağabeyine boyun eğdiremediği için, çareyi onu şehid etmekte bulduğunu anlatan Sadık Gizli, ağabeyi ile gurur duyduklarını ve ölünceye kadar da onun yolunu sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Heyet daha sonra yapılan ikramların ardından buradan ayrıldı. (Osman Gülebak- İLKHA)