Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Eşin Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı değerlendirme, Müslümanların Ramazan ayından sonra da ibadet ve taatlerine aynı hassasiyetle devam etmeleri ve daha fazla özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

 “Ramazan ayında yakaladığımız atmosferi devam ettirmeliyiz”

Müslümanların Ramazan ayında yakaladığı ivmeyi kaybetmemesi gerektiğini söyleyen Mehmet Eşin,  “Ramazan ayını idrak edip bizi Bayrama ulaştıran Allah`a hamdolsun. Tuttuğumuz oruçları; kıldığımız namaz ve teravihleri, verdiğimiz zekât, infak ve Sadaka-i fıtırları Allah kabul etsin. Ramazandan sonra da ibadet ve teatimize aynı hassasiyet, devamlılık ve özeni gösterir, yakalamış olduğumuz manevi atmosferi diğer aylarda da devam ettiririz inşallah” şeklinde konuştu.

“Şartlar zor ve çetin de olsa Allah`ın bize bir Lütfü olan Bayramlarımızı kutlayacağız”

Bu bayramda da İslam coğrafyasında kan, yıkım, muhaceret ve esaretin olduğuna dikkat çeken Eşin, “Ümmet olarak maalesef gerçek bayramlara hasretiz. İslam coğrafyasının her tarafında kan, yıkım, muhacerat, esaret ve zulüm var. Müslümanlar, Allah`ın hükmünün hâkim olduğu yerde ancak huzur bulur, rahat eder, özgür olur, inancını hakkıyla yaşar ve gereklerini yerine getirebilir. Şartlar zor ve çetin de olsa Allah`ın bize bir Lütfü olan Bayramlarımızı kutlayacak ve sahip çıkacağız. Müslümanlar bayramı kutlarken bir ay boyunca yaptıkları ibadetin kabul olduğunu varsayarak ve bir ay oruçtan sonra yeme içmenin serbest olmasına binaen bayram yapmaktadırlar. İnşallah yapılan ibadetler kabul olmuştur” dedi.

“Bizlere emanet olan Şehit ve tutuklu aileleri ihmal etmeyelim”

Bayramda özellikle İslam davası için canını feda eden şehit ve tutuklu ailelerinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Eşin, “Her şeye rağmen bayramımızı tekbir ve salavatlarla karşılayalım, bayram sabahı camileri dolduralım, akraba, dost, komşu ve kardeşlerimizle bayramlaşalım. Hassaten İslam`ın izzet ve onuru için hayatlarını feda eden, zindanda olan yiğitlerin geride bıraktıkları ailelerini ziyaret edelim, bayramları buruk geçiren çocuklarının başlarını okşayalım, bağrımıza basalım. Bu bayramın Ümmetin acılarla, tefrika ve ayrılıklarla geçirdiği son bayram olması temenni ediyorum. Dünya Mustazaflarının haklarına kavuştuğu ve mazlumların zulümden kurtulduğu bayramlar temennisi ile, tüm Dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.  (M. Erkan Yavuz - İLKHA)