HDP lideri Demirtaş'ın, PKK'nın silah bırakması konusunda son iki gün içinde yaptığı açıklamalardaki söylem farklılığı dikkatler kaçmadı.

“PKK'ya silah bıraktıramayız”

Önceki gün Diyarbakır Özgür Haber Gazetesine yaptığı açıklamada, “Biz HDP olarak PKK'ya silah bıraktıramayız yani çağrı yapsak dahi PKK bunu anlamlı bulabilir, değerli bulabilir fakat kesinlikle bunu bir talimat olarak algılamaz. Çünkü PKK ile aramızda alt üst ilişkisi yok, hiyerarşi yok, bir organik ilişki yok" ifadelerini kullanan Demirtaş, dün gece Haber Türk'te katıldığı programda PKK'ye silah bırakması çağrısı yaptı.

“PKK kesinlikte Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır”

Demirtaş şöyle konuştu: “PKK'yı tehdit olmaktan çıkarmanın yolu müzakeredir. Bizim çağrımıza kalmış olsa sabah kalkar akşama kadar çağrı yaparım. Çağrıyla olacak iş değil. Buradan çağrı yapıyorum PKK kesinlikte Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır. Ama benim çağrım çözüm değil ki... Kim yaparsa bırakacak Öcalan... O da hangi şartlarda yapacağını açıkladı.”

“Fırdöndü SILHO”

Bu arada Demirtaş'ın çok kısa bir zaman diliminde yaptığı söylem farklılığını sosyal medyada alay konusu yapan kimi kullanıcılar, “DÜN: PKK'ye silah bırak çağrısı yapamayız. BUGÜN: PKK silah bırakmalı. YARIN: Sözlerim farklı yorumlandı. İMZA: Fırdöndü SILHO!” şeklinde mesajlar paylaştı. 

Hürseda Haber