Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin’de 5 yıldır faaliyet gösteren makarna fabrikasını ziyaret ederek yönetim kurulu başkanı Kazım İlhan ve Cemil ilhan’dan fabrika ile ilgili bilgi aldı.

5 yıldır organize sanayi bölgesinde makarna üretimi yapan ve yaklaşık 100 işçinin çalıştığı fabrika, 50’ye yakın ülkeye ihracat yapıyor. Vali koçak, yakın zamanda faaliyete geçecek olan ve günlük 350 ton un üretim kapasiteli bölümünü de gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Mezopotamya’nın verimli ovasında yetişen buğdayları en iyi şekilde işleyerek hem Mardin’e hem de yöre halkına destek sağlayan firma yetkililerine teşekkür eden Vali Koçak, çalışmalarında başarılar diledi.

Koçak daha sonra günde 80 ton bulgur üretimi yaparak 8 ülkeye ve iç piyasaya dağıtım yapan bulgur fabrikasını ziyaret etti. Vali Koçak, yönetim kurulu başkanı Şeyhmus Kurtay ve yönetim kurulu üyeleri Necmettin ve Seyfettin Kurtay’dan fabrika ile ilgili bilgi aldı.

2006 yılında faaliyete başlayan ve 35 kişinin çalıştığı fabrikayı gezerek inceleme yapan Vali Koçak yönetim kuruluna çalışmalarından ve Mardin’e sağladığı ekonomik katkıdan dolayı teşekkürlerini iletti. (M. Salih Keskin – İLKHA)