Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 2003 yılında devreye alınan günlük 90 bin metre küp kimyasal ve biyolojik arıtma kapasitesine sahip su arıtma tesisinin bir milyon nüfusun su ihtiyacına eşdeğer potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Türkiye’deki sanayileşme faaliyetlerinin hızının artması ile birlikte planlı bir gelişimin sağlanması için bu organize sanayi bölgeler kurulduğunu belirten Nakıboğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin sanayi üretimi ile birlikte su arıtmadan, doğalgaza, kimyasal atıktan, ağaçlandırma ve peyzaja kadar çevresel faktörleri ve dengeleri korumaya büyük özen gösterdiklerini ifade etti.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak atık su arıtma tesisi ilgili mevzuat çerçevesinde bütün sorumluluklarını yerine getirildiğine dikkat çeken Nakıboğlu, Türkiye’ de çok az uygulaması olan koku giderme ünitelerini de devreye sokarak sistemi ileri arıtma tesisi haline getirdiklerini kaydetti.

Gaziantep OSB Atık Su Arıtma Tesisi deşarj suları, yetkili mercilerin kontrolünde hem online olarak hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilmiş olan Akredite Laboratuvarlar marifetiyle periyodik olarak izlendiğini belirten Nakıboğlu, “Atık Su Arıtma Tesisi üniversitelerin konunun uzmanı öğretim üyeleri ve bilim adamları tarafından incelenmiş ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi atık su arıtma tesisinin ülke çapında benzer arıtma tesisleri arasında örnek gösterilebilecek en iyilerinden biri olduğu bilimsel açıdan da kanıtlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Nakıboğlu, “OSB ’nin enerji konusundaki bir diğer büyük yatırımı doğalgaz altyapısıdır. Yıllık 360 milyon metre küp doğalgaz tüketimini olanaklı kılan bu modern ve son derece güvenilir sistemi 500’ün üzerinde firmamız kullanarak hava kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlamaktadırlar.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde çevre dostu araçlarla yıllık 15 milyon kilo evsel atık toplandığını vurgulayan Nakıboğlu, “Bunun yanı sıra peyzaj çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Çevreci bir anlayışla çalışan ekiplerimiz yılda 350 bin adet çiçek dikerken 15 bin metre kare çim ekimi yaptı. Doğaya her yıl binlerce ağaç dikerek Türkiye’nin en büyük ve en çevreci OSB’si olarak anılmaktan dolayı gurur duyuyoruz. OSB’nin genişleme hızına göre çevresel hassasiyetimiz artarak devam edecek.” dedi.  ( İLKHA)