Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü şerbetine yoğun ilgi gösterildiğini belirten meyan şerbeti ustaları, Ramazan'ın gelişiyle birlikte meyan şerbeti satışlarında artış olduğunu belirttiler.

Ramazan ayının sevilen içecekleri arasında yer alan ve oldukça faydalı olduğu bilinen meyan şerbeti, Ramazan`ın vazgeçilmezi olarak görülüyor. Meyan bitkisi kökünden üretilen, sıcak havalarda serinlemek için buzla servis edilip içilen değişik tatlı şerbet, Ramazan`da Gazianteplilerin vazgeçilmezi oldu.

6 kuşaktır Gaziantep`te meyan şerbeti satan Halil Gezer (Şerbetçi Halil Usta), Gaziantep`in meşhur meyan şerbetçisi olarak biliniyor. Her Ramazan ayında büyük ilgiyle karşılaşan Şerbetçi Halil Ustadan vatandaşlar iftara saatler kala uzun kuyruklar oluşturup, meyan şerbeti almak için sıraya giriyor. Poşet poşet meyan şerbeti alan vatandaşlar, iftar sofralarında da bu içeceği tercih ediyor.

Merkez Şehitkamil ilçesi Nizip Caddesi üzerinde ailesiyle birlikte meyan şerbeti satan Şerbetçi Halil Usta, meyana olan ilginin artmasını Ramazan`ın sıcak yaz günlerine denk gelmesine, meyan şerbetinin faydaları ve ferahlatan doğal tadına bağlıyor.

Meyanın birçok hastalık için şifa olduğunu söyleyen Halil Usta, “Meyan iştah açar, hazmı kolaylaştırır idrar söktürür, ince bağırsak iltihabının iyileşmesini kolaylaştırır .“diyerek , kimyasallardan yapılan meyanlara dikkat edilmesi noktasında vatandaşları uyardı.

6 kuşaktır bu işi yaptığını dile getiren Halil Usta, dört mevsimde de meyan satışı yaptıklarını ,  Ramazan ayında satışların arttığını belirterek, “Hazırladığım meyan şerbetinden Ramazan ayının ilk gününde bir defa alan müşterilerim, meyan şerbetini içince, tadını ve lezzetini alınca, Ramazan Ayı boyunca her gün almaya geliyor.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)