Ramazan ayında, beslenme alışkanlıklarıyla ilgili uyarılarla bulunan uzmanlar oruç sebebiyle değişen beslenme alışkanlıklarının metabolizma dengesinin değişmesine, daha yavaş çalışmasına ve kilo alımına neden olduğuna dikkat çekiyor.

Metabolizmayı dengede tutabilmek için, esmer bulgur, ceviz, limon, acı ve baharatlar tüketmenin önemli olduğunu ifade eden uzmanlar, bu besinlerin tümünü içerisinde bulunduran çiğ köfteyi tüketerek metabolizma dengesini Ramazan ayında da korumanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Ramazanın yaz aylarına denk gelmesi sebebi ile sahur ve iftar arasında geçen zamanın oldukça uzun olduğuna işaret eden uzmanlar; bu zaman diliminde aç kalmanın vücutta önemli değişikliklerin meydana gelmesine neden olduğunu belirterek, uzun süre aç, susuz kalınan bu sürecin sağlıklı atlatılabilmesi için alınan besinlere özellikle dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Kilo almadan ve açlık hissi olmadan oruç tutmak mümkün

Sağlıklı ve kolay oruç tutabilmek için iftar ve sahur sofralarında tüketilen yiyeceklerin büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, Ramazan sofralarında, midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirecek, tokluk hissi oluşturan besinlerin tüketilmesini öneriyor.

Esmer bulgurun kan şekerine, cevizin kolesterole, limon, acı ve baharatların ise metabolizma hızına olumlu etkileri olduğunu belirten uzmanlar, çiğ köftenin ramazan sofraları için iyi bir tercih olduğuna dikkat çektiler. (İLKHA)