Yaz Kur`an Kursları hakkında değerlendirmelerde bulunan Adana İl Müftüsü Arif Gökce, camilerin çocuklar açısından dini bilgilerin pratik edilebileceği mekânlar olduğunu ve onlara kapılarının sonuna kadar açık olması gerektiğini dile getirdi.

Adana`daki Yaz Kur`an Kursları hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi veren İl Müftüsü Arif Gökce, kurslara yoğun bir talep olduğunu kaydetti.

Yaz kurslarının, çocukları cami ve Kur`an ile buluşturmak için bir fırsat olduğunu belirten Gökce, camilerin çocuklar için dinin öğrenilebileceği yegâne pratik mekânları olduğunu da sözlerine ekledi.

Kurs eğitmenlerinden, çocuklara camiyi sevdirmek için çaba sarf etmesini isteyen Gökce, “Camiye gelen çocuklarımız güzel yüzle karşılanmalı. Tatlı dilimizle, gerekirse hediyeleşme ile o yavrularımıza camilerin kapıları, gönül kapılarımız ardına kadar açılmalı.” ifadelerini kullandı.

“Kur`an kurslarımıza yoğun bir teveccüh var”

Yaz Kur`an Kursları`nın 22 Haziran itibarı ile start aldığını belirten Gökce, “Şu anda bin 700 civarında imam ve müezzinimiz camilerde, yine 900`e yakın resmi ve fahri Kur`an kursu öğreticisi ile de Kur`an kurslarımızın ve bazı okulların sınıflarında Yaz Kur`an Kursları başlamış oldu. Allah`a hamd olsun, her sene olduğu gibi bu sene de camilerimize, Kur`an kurslarımıza yoğun bir talep ve teveccüh var. Bu sebeple çok sevinçliyiz. Yani bir taraftan Ramazan ayının içindeyiz bir taraftan Kur`an ve Ramazan`la çocuklarımız buluşuyor. Camilerimiz, Kur`an kurslarıyla çocuklarımızla buluşuyor. Bu bizler için çok önemli bir sevinç kaynağı.” şeklinde konuştu.

Camiler, çocuklarımız için dini pratik mekanları”

Müslüman ailelerin, çocuklarının dini eğitimleri ile yakından ilgilenmesinin çok sevinçli bir durum olduğunu ifade eden Müftü Gökce, “Her ne kadar okullarımızda seçmeli siyer ve din dersi bulunsa da bunlar; camide, Kur`an kurslarında 2 ay süreyle çocuklarımızın bire bir yüz yüze aldığı dini eğitim gibi olamaz. Çocuklarımız Yaz Kur`an Kursları`nda hem camiyi tanıyorlar. Caminin mihrabını, mimberini, kürsüsünü tanıyorlar. Orada bir vakit de olsa cemaatle namaz kılıyorlar. Böylece teorik olarak öğrendiklerini pratik olarak da camilerimizde Kur`an kurslarımızda uygulamış oluyorlar.” dedi.

“Çocuklar için Kur`an eğitiminin önemi büyük”

Çocukların, Allah`ın vermiş olduğu nadide emanetler olduğunu dile getiren Gökce, “Çocuklarımız çok kıymetlidirler, onlar birer çiçektirler. Çiçek kalabilmeleri için, ömürlerini tertemiz idame ettirebilmeleri için, Allah`a olan saygılarını arttırmak için ve onları ahlaklı kılmak için Kur`an eğitiminin önemi büyük. Bu da anne babaların gayretiyle, çocuklarımızın devamı ile mümkün.”diyerek sözlerini sürdürdü.

“Camiye gelen çocuklarımız güzel yüzle karşılanmalı”

Yaz Kur`an kursları konusunda Adana Müftülüğü olarak her türlü hazırlık ve faaliyetleri titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Müftü Gökce, “Şu anda 2 bin 300`e yakın personelimizle yavrularımızın emrindeyiz.”dedi. Kurslar başlamadan önce tüm kurs hocalarının 3 gün süreyle daha iyi hizmet verebilmeleri için eğitimlerden geçirildiğini belirtti. Gökce, “Camiye gelen çocuklarımız güzel yüzle karşılanmalı. Tatlı dilimizle, gerekirse hediyeleşme ile o yavrularımıza camilerin kapıları, gönül kapılarımız ardına kadar açılmalı.” diye konuştu.

“Binlerce yavrumuz, coşkuyla Kur`an kurslarımıza gidiyor”

Kurslarda Kur`an eğitiminin yanında verilecek dini bilgilerin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından titizlikle hazırlandığını belirten Gökce, “Çocuklarımıza kurslarda verilecek bilgiler uzmanlar tarafından hazırlandı. Adanamız`da binlerce yavrumuz, bulundukları mekânlarda coşkuyla Kur`an kurslarımıza gidiyorlar. Kurslarda çocuklarımızla daha iyi ilgilenilmesi için her bir hocamıza 30 kişiden fazla kayıt yapmamalarını, katılımın fazla olması durumunda ikinci bir öğretici ile hizmeti devam ettirmelerini istedik. Çünkü 30`dan fazla öğrenciye hocalarımız faydalı olamazlar, onlarla gerektiği gibi ilgilenemezler. 50-60 tane çocuğumuz bir araya geldiğinde, gerekli ilgiliyi göremeyince, güler yüzü, tatlı dili bulamayınca çoğu ilk bir hafta içerisinde kursa gelmekten vazgeçiyor. Onun için hocalarımıza gerekli tembihlerde bulunduk. Allah`ın dinini; kızarak, bağırarak, çağırarak öğretemeyeceğimizi; onların gönüllerine Allah ve Peygamber sevgisini, din sevgisini koymamız gerektiğini arkadaşlarımızla paylaştık. ”dedi.

“Çocuklar için eğlenirken öğrenmeyi önceliyoruz”

“Çocukların, Allah`ın evlerine gelmeleri, camiyle buluşmaları, camide koşuşturmaları, Allah`ın kitabının okunması yolundaki gayretleri her türlü takdire şayandır” diyerek sözlerini sürdüren Müftü Gökce, “Çocuklar için eğlenirken öğrenmeyi, oynarken öğrenmeyi önceliyoruz. Bu bağlamda Spor İl Müdürlüğü ile diğer sosyal alanlarda etkinlikler de göstererek yavrularımıza Kur`an Kurslarını ve camileri sevdirme gayreti içerisindeyiz.”şeklinde konuştu.

Yavrularımızı Kur`an`dan mahrum bırakmayın! 

Tüm ebeveynlerden, çocuklarını camiye göndermelerini isteyen Müftü Gökce, “Anne- babalar olarak çocuklarınıza bu gün ne verirseniz, yarın onu bulursunuz. İlköğretim çağındaki, hatta 4 yaşından itibaren çocukları Kur`an kurslarına göndermeleri önem arz ediyor. Yavrularımızı Kur`an`dan, Kur`an eğitimden, Kur`an ahlakından mahrum bırakmayın!  Yaşları ilerlemiş birçok insan var, Cuma namazında, bayram namazında veya bir cenazede bile dua okumayı bile beceremiyor. Toplum içerisinde bunlar garip, dinden, diyanetten uzak kalıyorlar. Bunun en büyük vebali anne-babalaradır. Onun için gerekirse tatillerinden, yaylaya gidişlerinden fedakârlıkta bulunarak mutlaka yavrularımızı Kur`an kurslarımızla, camilerimizle buluşturmalarını tavsiye ediyoruz.” diye belirtti.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, “Cami ve Kur`an kurlarımızdaki eğitim-öğretimin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Allah, sağlık ve afiyet içerisinde yavrularımıza Kur`an-ı öğretmeyi, Kur`an-ı anlamayı, Kur`an-ı sevdirmeyi cümlemize nasip eylesin” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Ayhan Kaya-İLKHA)