Türkiye genelinde başlayan Yaz Kur`an kursları Bingöl`de yoğun ilgi görüyor.  Camilere akın eden çocuklar, cami içinde oluşturulan ders halkalarında Kur`an-ı Kerim dersinin yanı sıra dini bilgiler alıyor. 15 Haziran`da başlayan kurs kayıtlarının 29 Haziran`a kadar süreceği belirtildi.

Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklara yönelik camilerde başlatılan yaz Kur`an kursları dün itibariyle başladı.

Bingöl`de başlayan Yaz Kur`an kurslarına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Merkez Uydukent Mahallesi Selahattin Eyyübi Cami imam hatibi Cahit Çakan, kurs çalışmaları hakkında İLKHA`ya bilgiler verdi.

2015 yaz Kur`an kurslarının dün itibarıyla başladığını belirten Çakan,  “Kursumuz 21 Ağustosa kadar devam edecek ve haftanın 5 günü şeklinde olacak. Her gün çocuklarımıza ilk iki derste Kur`anı Kerim, sonraki derslerde ise bir gün ibadet, bir gün itikat, siyer ve ahlaki konular olmak üzere diğer dini bilgiler verilecek.” dedi.

Yaz Kur`an kurslarının faydalı olacağını ifade eden Çakan, “Asıl arzumuz bu gibi kursların yıl boyunca devam etmesidir. Dershanelerin kapanmasıyla buna benzer kursların hafta sonunda da olmasını istiyoruz ve İnşallah bu konuda adımlar atılır.” diye konuştu.

“İyi bir nesil yetiştirmemiz için çocuklarımızı camilere ve Kur`an kurslarına yönlendirmemiz lazım”

Çocukların İslam`ı iyi bir şekilde öğrenmeleri ve İslamın istediği şekilde terbiye almaları için yaz Kur`an kurslarını önemsediklerini belirten Çakan, “Bugün Dinini öğrenmede uzak kalan gençlerimizi İslam`dan koparmak için bekleyen şer odakları, gençlerimizi kendi emelleri ve amaçları doğrultusunda kullanmak için fırsat kolluyorlar.  Geleceğimiz olan çocuklarımızı, bu tür şer odakların eline düşmemeleri için, onlara dinini öğretmemiz gerekiyor. İyi bir nesil yetiştirmemiz için çocuklarımızı camilere ve Kur`an kurslarına yönlendirmemiz lazım. Cami ve Kur`an kurslarında Allah`ın kelamı ve Hz Muhammed`in (a.s) hayatını öğrenmelerini ve hayatlarına tatbik etmeleri için bizler, anne ve babalar olarak onlara bu ortamları oluşturmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Kur`an yolunda olan bir nesil yetiştirmemiz lazım”

İnsanların hidayetlerine vesile olmaları gerektiğini vurgulayan Çakan, “insanların hidayetine vesile olmamız gerekiyor. Gerek kurslarımızda ve gerek diğer zamanlarda insanlarımızın dini eğitim almalarını için gayret edeceğiz. Yeni neslin gelecekte Kur`an`a bağlı bir nesil olmasını istiyorsak, bizler sorumlular olarak, anne ve babalar olarak, bu yönde topluma yön veren rehber insanlar olarak, görevimizi yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızın dünyasına verdiğimiz önemi ahretleri için de verelim”

Anne ve babalara da seslenen Çakan, “Bizlere, anne ve babalara düşen görev, çocuklarımızı nasıl okullara gönderiyor ve takibatını yapıyorsak aynen burada da çocuklarımızı camiye gönderelim ve takibatını yapalım.  Camiye zamanında gelip gitmelerini sağlayalım ve yardımcı olalım. Bu konuda ana ve babaların üzerine düşen görevi yerine getirmelerini istiyoruz. Dünyayı kazanmaları adına her türlü imkânlarımızı seferber ediyoruz. Ama eğer ahretimiz ve çocuklarımızın ahreti geleceği için seferber olamıyorsak, Allah bunun hesabını elbette sorar ve soracaktır. Bu konuda duyarlı ve gayretli olmamız gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

“Dini öğrenmek için camiye gelen çocuklarımız cami ve cami eşyasından çok daha kıymetli ve kutsaldır”

Cami cemaatine seslenen Çakan, son olarak şöyle konuştu: “Camiye gelen çocuklarımıza iyi davranalım. Onları incitmeyelim. Psikolojik ve fiziksel baskılarda bulunmayalım. Dini öğrenmek için camiye gelen çocuklarımız cami ve cami eşyasından çok daha kıymetli ve kutsaldır. Bu anlayış içinde olmamız gerekiyor. Geçen yaz kursunda camimize yaklaşık 700 öğrenci geliyordu. Bu yıl ise daha fazla yoğunluk olacağına ve sayının artacağına inanıyorum.” (Nihat Kanat/Enis Ağırbaş – İLKHA)