Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), 31 Mart tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak Basın İlan Kurumunun (BİK),  tarafından yayımlanan bazı fotoğraflar dolayısıyla 39 gazeteye verilen ilan kesme cezasını kınadı.

Konuyla ilgili olarak ÇGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; Basın İlan Kurumunun, Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği rehin alma eylemine ilişkin fotoğrafları yayımlayan gazetelerin gerçekleştirdiği haberciliği “Terör örgütünün propagandası mahiyetinde’’ şeklinde değerlendirmesini hukuka aykırı olarak nitelendirildi.

Açıklamada, “BİK, gazeteler hakkında mahkemece verilen bir karar olmadan böyle bir cezaya yönelmesi kabul edilemez. BİK Yönetim Kurulu, bu cezai yaptırım ile asli görevinin dışına çıkmıştır.  Basın kuruluşlarına bu tür cezalar sadece mahkemeler tarafından verilebilir. BİK Yönetim Kurulu bu kararını gözden geçirmeli ve iptal etmelidir” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)