Gaziantep`te son bir hafta içerisinde yapılan uygulamalarda   çeşitli suçlardan aranan 164 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 164 kişiden 88 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kentte yapılan uygulamalarda ise 4 bin 657 araçta yapılan sorgulama ve kimlik kontrollerinde çeşitli suçlardan aranması bulunan 164 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 88 kişi tutuklanırken, şahısların üzerinden tabanca ve tüfek olmak üzere uyuşturucu madde, kaçak sigara ile elektronik eşya ele geçirildi.

Gaziantep`te umuma açık yerler başta olmak üzere internet kafe, park ve bahçe, şüpheli kişi ve araçlara yönelik yapılan uygulamalarda bin 455 işyerinin yasaya aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilerek, 9 işletme ve 68 kişiye ‘Kabahatler Kanununa` muhalefetten para cezası uygulandığı belirtildi.

Yine çalıntı olduğu belirtilen 4 otomobil, 7 adet motosiklet ve 1 adet elektrikli bisiklet yakalanırken, 3 adet bilgisayar, 1 adet fotoğraf makinesi ele geçirildi.

Öte yandan cadde, yol kenarları ve trafik ışıklarında dilencilik yapan, mendil satan  suça sürüklenen 74 çocuğun da yakalandığı ve bu çocuklardan 33`nün çocuk Dilenci Toplama Merkezine, 41 çocuğun ise ailelerine teslim edildiği belirtildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)