Ramazan ayının en önemli ibadetleri arasında yer alan teravih namazı Gaziantep`in Şehitkâmil ilçesinde bulunan 3 camide Enderun usulü ile kılınıyor.

Gaziantepliler, Enderun usulü teravih namazı kılmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Şehitkâmil ilçe Müftülüğü tarafından, Enes Bin Malik Cami, Bindalli Cami ve Merveşehir Tekerekoğlu Cami`nde Enderun usulü teravih namazı kıldırılmasının güzel bir adım olduğunu söyledi.

Her 4 rekâtta bir müezzin tarafından farklı makamlarda ilahilerin okunmasında sonra imamın bu makamlara uyarak teravih namazı kıldırması anlamına gelen Enderun usulü teravih namazı, cemaat tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Teravih namazı erkek ve kadınlara sünnettir

Enderun usulü teravi namazı hakkında bilgi veren Şehitkâmil ilçe Müftüsü Ömer Keskin,  Teravih namazının Ramazan ayının bir parçası olduğunu belirterek, “Ramazan bir zarf ise içinde oruç var, teravih var, kardeşlik var, şefkat var, mukabele var, fıttır sadakası var. Bunlardan biriside teravih namazıdır. Teravih namazı erkek ve kadınlara sünnettir.  Teravih namazı farklı şekillerde kılına biliniyor. Ancak Enderun usulü Teravih namazı ise daha faklı bir şekilde kılınıyor. Bugün burada Enderun usulü teravih namazımızı kıldık.” dedi.

Enderun usulü teravih namazının Osmanlı döneminde daha çok sultanların katıldığı camilerde icra edildiğini hatırlatan Keskin, “Biraz teravih namazının uzamasına vesile olduğu için her yerde icra edilen bir namaz değildir. Normalde kılınan namazda her hangi bir değişiklik yok. Sadece 4 rekâtta bir okunan ilahilerle, getirilen salâvatlarla, getirilen tekbirlerle namazın zenginleştirilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Manevi değeri yüksek bir namaz oldu

Enderun Usulü Teravih namazı kılan vatandaşlar ise, kıldıkları teravihin çok farklı ve maneviyatı yüksek bir ibadet olduğunu belirterek, “İlahiler çok güzeldi. Böyle bir namazı kıldığımız içinde mutlu olduk. Ecdadımızın döneminde yaşanılan İslamiyet ruhu burada tekrardan canlandırıldı. Bu tür etkinliklerin sürekli olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştular.

Şehitkâmil ilçe Müftüsü Ömer Keskin, ayrıca 13 Temmuz pazartesi günü ise son Enderun usulü teravih namazının Eruslu Cami'nde kılınacağının söyledi.

Cami çıkışında ise hayırseverler tarafından cami cemaatine meyan şerbeti dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)