Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun alan olarak birinci, Dünya'nın ise üçüncü, en büyük safari parkı olan ve 100 dönümlük arazi üzerine kurulmuş Gaziantep hayvanat bahçesi tatilin gelmesi ile gençlerin ilgi odağı oldu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde, 90 türden 3 bin 720 hayvan barınıyor.

Bir kuş kafesi, 74 türden 2 bin 950 hayvana ev sahipliği yapan bir akvaryum, 10 türden 64 hayvanı barındıran bir maymun evi, timsah ve yılanlardan oluşan bir sürüngen evi ve diğer hayvanlar için ayrılmış özel bölümleri bünyesinde barındıran safari parkının yılsonunda ziyaretçi sayısının 3 milyonu geçeceğini ifade ediliyor.

Yetkililer, 5 aylık süre içinde 1,5 milyon kişinin parkı ziyaret ettiğini söyledi.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye’de 1’inci, Avrupa’da 2’inci Dünyada ise 3’üncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, tatillerin gelmesi ile ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Öğrencilerin yanı sıra parkın yanında bulunan piknik alanlarına gelen aileler de soluğu hayvanat bahçesinde alıyor.

Hayvanat bahçesi,  yerli ziyaretçilerinin yanı sıra yurt dışından gelen turistlerin de uğrak mekânı haline geldi.

Tatilin de gelmesi ile ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçesinde ayı ve kanguru gibi egzotik hayvanların yanı sıra sadece Amerika kıtasında bulunan memeli hayvan ’koati’ de dikkatleri üstüne çekiyor.

Ziyaretçilerin hayvanları yakından izleme olanağı sunulduğu parkta geyik, deve, lama, kanguru gibi 25 türde 250 hayvan doğal ortamda serbestçe hareket edebiliyor.

Hayvan türleri arttıkça ziyaretçi sayısının da paralel olarak arttığı parkta yılsonunda hayvan sayısının 7 bin 300 çıkarılması bekleniyor. (M. Zeki Aygur – İLKHA)