İslami faaliyetler yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve günlerce uygulanan işkencelerden sonra müebbet hapse mahkûm edilen Murat Salur 21 yıldır cezaevinde.

Babalar Günü dolayısıyla oğlu Murat`a duyduğu özlemi İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlatan 75 yaşındaki baba Yusuf Salur, bir baba olarak herkes gibi çocuğunun yanında olmasını istediğini söyleyerek, uzun yıllardan bu yana göremediği oğluna büyük özlem ve hasret içerisinde olduğunu söyledi.

 “Oğlumuzun hasreti bizi yaktı”

Oğlunun bir Babalar Gününü daha babasız geçeceğini dile getiren baba Salur, “Oğlumu görmeyeli 21 yıl oldu. Yaklaşık 41 bayramdır oğlumu gönül rahatlığıyla görmüyorum. Beni oğlumdan ayırdılar. Tokat`a sürdüler oğlumu. Oğlum, bir Babalar Günü daha babasız geçirecek. Oğlumuzun hasreti bizi yaktı, yanıyoruz. Ben ve eşim hastayız. Bir düzenlemeye gidilip yaşanan bu zulmün son bulmasını ve cezaevindekilerin bırakılmasını istiyoruz.” dedi.

“Cezaevine konduğunda 17 yaşında bir çocuktu”

Yıllardır suçsuz yere cezaevinde yatan oğlu için adaletin tecelli etmesini isteyen baba Salur, şunları söyledi:

“Oğlumun eğer suç işlemişse bu suçu bütün Müslümanlar işliyor demektir. Eğer namaz kılmak, Kur`an-ı Kerim okumak, çocuklara Kur`an-ı öğretmek suçsa, gelsinler beni de alsınlar. Bu suçları ben de işliyorum. Hem de her gün işliyorum. Cezaevine konduğunda daha 17 yaşında bir çocuktu. Çocuklara Kur`an dersi veriyor, Allah`ın kendisinden istediği ne ise bunları yaşamaya gayret ediyordu. Bu nedenle camiden alıp cezaevine götürdüler. Oğlum yıllarca suçsuz yere cezaevinde tutuldu. Bu masumları cezaevlerine atanlarda ne Allah korkusu var, ne de merhamet var. Bunlar her şeyden mahrumdur.”

Eğer kiliseye havraya gitseydi bu kadar ceza almazdı”

Kişinin inancına göre yaşamasının suç olarak nitelendirilmemesi gerektiğini kaydeden baba Salur, son olarak, “Biz, çocuklarımızın bırakılmasını istiyoruz. Suçlular, dışarda gezerken, masum insanlar içerde tutuluyor.  İnsanın dinini yaşamışı suç mudur? Eğer kiliseye, havraya gitseydi bu kadar ceza almazdı. Allah hakkımızı bırakmasın.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge-İLKHA)