Dicle EDAŞ tarafından çiftçilerin tarım arazilerini sulamak için kullandıkları elektriğe yüzde 75`e varan oranda indirim kampanyası 30 Haziran`da sona erekcek.

Dicle EDAŞ, bölge çiftçisine Türkiye genelinde 2015 yılı Tarımsal Sulama Kampanyası`nı 26 Mayıs Salı günü başlatmıştı. Girdi maliyetlerini düşürerek çiftçiye ciddi anlamda destek sağlayan kampanyanın başladığı günden bu yana geçen 21 gün geçti.

Kampanyadan yararlanmak isteyen çiftçiler ile Dicle EDAŞ arasında kampanya şartlarını içeren imzalar atılırken, tarımda kullanılan elektrik enerjisi de böylece kayıt altına alınama başlandı.

Kampanyaya binlerce çiftçi katıldı

Dicle EDAŞ, bir önceki yıldan farklı olarak bu yıl il merkezlerinin yanında, tarımsal sulama yapan çiftçi sayısının yoğun olduğu ilçelerde de Tarımsal İletişim Merkezleri kurdu. Bu merkezlere şimdiye kadar başvuran binlerce çiftçiye, görevliler tarafından kampanya hakkında gerekli bilgi veridi.

2015 yılı Tarımsal Sulama Kampanyası`nda bir dönüm pamuk için 105 TL,  mısır için 75 TL ve buğday için 25 TL olan enerji bedelini ödemeyi kabul eden çiftçiler ile de anlaşma imzalandı. Anlaşmayı imzalayan çiftçilerin, Bakanlar Kurulu kararı ile desteklemelerine uygulanan blokaj ise hemen kaldırıldı. Ardından, bu çiftçileri elektriği kayıt altında kullanabilmesi için sayaçları takıldı.

Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin`deki Tarımsal Sulama İletişim Merkezi`ne anlaşma imzalamak için gelen çiftçiler, aşırı yoğunluk nedeniyle zaman zaman kuyruklar oluşturmak zorunda kaldı.

Kampanyanın bitimine 15 gün kaldı

Tarımsal Sulama Kampanyası`nın 30 Haziran`da sona ereceğini, bu nedenle kampanyada son 15 güne girildiğini belirten Dicle EDAŞ yetkilileri, ‘`Sadece Dicle EDAŞ tarafından çiftçinin yararına olarak uygulanan bu kampanyadan, elektrik enerjisi kullanarak sulama yapan tüm çiftçilerimizin yararlanmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle de çiftçilerimiz, kampanya süresi içerisinde gerekli başvurularını yapmalarını ve bu tarihi fırsattan kampanya sona ermeden yararlanmalılar. Bu kampanyada elektrik enerjisi kullanarak sulama yapanlar, neredeyse cazibeli sulama yapan çiftçiler kadar para ödüyorlar. Kampanya fiyatları, tarafların yanı sıra Tarım Bakanlığı ve üniversitelerin görüşleri de alınarak belirlendi. Çiftçilerimizin kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmesi ve sorunların yaşanmaması için de bu kampanyaya katılması önemlidir. Kampanyaya katılan çiftçilerimizden bir diğer isteğimiz ise, sulamalarını gece saatlerinde yapmalarıdır. Böylece hem sisteme aşırı yük binmeyerek enerji kalitesi yükselecek ve kesintiler yaşanmayacak, hem de çiftçilerimiz daha olan gece tarifesi sayesinde bütçesinden tasarruf edecektir.`` dediler. (İLKHA)