Kanal A Yayın Koordinatörü Fahrettin Damga'nın moderatörlüğünde gerçekleşen Gözden Kaçanlar programına konuk olan HÜDA-PAR Eski Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, "6-7 Ekim olaylarında görüldüğü üzere HDP silahlanmış" dedi.

İşte Sait Şahin o açıklaması:

"Çözüm sürecinden önce PKK'nın sadece dağ kadrolarının, militanlarının elinde silah vardı. Şu an da şehir içleri de bütünüyle silahlandırılmış. 6-7 Ekim'de gördük ki,  insanların elinde uzun namlulu silahlar var. Bakın örnekler verelim; Şu anda sadece PKK'nın dağ militanları değil HDP'nin tabanı da silahlı durumda. 6-7 Ekim sonrası HDP Çınar Belediye Meclis Üyesi aracında uzun namlulu silahlarla yakalandı.  ikinci bir örnek Şırnak'ın İdil İlçesi, Kozluca Köyüne HDP'liler seçim çalışması için gidiyorlar. Ve seçim çalışmalarında HÜDA-PAR'ın yoğunluklu olduğu köyde tahrik amaçlı bazı eylemlerde bulunuyorlar."

"90'lı yıllarda o köyde 6 kişiyi katleden PKK'nın siyasi kanadı o köye gidiyor, bir saat boyunca halay çekip slogan atıyorlar. Ve dolayısıyla insanlar rahatsız oldukları için tepki göstermeye başlıyorlar. Yerel seçimlerde bizim belediye başkanı adayımız seçim çalışması için Lice'ye gittiği zaman neyle karşılandı. Arkadaşlarımız O dönemin BDP'si tarafından taşlı sopalı saldırısına uğradılar. Demirtaş, o zaman çıkıp ne dedi? "Bir tane üyeleri yokmuş neden gitmişler oraya" dedi. Selahattin Demirtaş budur. Ama biz İdil'in Kozluca köyüne neden gitmişler demedik. Evet gitmek hakkınızdır. Ama HDP'nin propagandasını yapmak hakkınızdır. PKK'nın sloganını atamasınız. 6-7 Ekim gösterdi ki HDP silahlanmış.

KANALAHABER