Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından şehit edilen İhya Der başkanı Aytaç Baran hakkında açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, bugün saat 15.00 sıralarında İhya-Der önünde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu dernek başkanı Aytaç Baran ile olay yerine yakın olan başka bir silahlı saldırı olayında henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi olmak üzere toplam 3 kişinin hayatını kaybettiği ve olayı görüntülemek için olay yerine gelen 2 basın mensubunun olaylar sırasında yaralandığı ve toplamda ise 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, Olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada ilk saldırı olayı ile ilgisi olduğu değerlendirilen 3 şüphelinin üzerlerinde bir silah ile polis tarafından yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada son olarak, Cumhuriyet Başsavcısı nezaretinde Olay yeri incelemeleri, delil toplanması ve faillerinin yakalanması ile otopsi işlemleri için 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 4 Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği açıklandı. (İLKHA)