Türkiye genelinde oy kullanma işlemleri devam ederken, hile ve baskı iddiaları da sürüyor. Birçok yerde hile, toplu oy kullanma ve HDP baskısı haberleri gelirken, sosyal medyada da ciddi hile iddiaları yer almaya devam ediyor.

Sosyal medyada yer alan bir twette Gürpınar'ın Şivreş köyünde tüm oylar kullanıldığı iddia edildi.

Aynı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

- Gürpınar'ın Şivreş köyünde tüm oylar kullanıldı. Toplam seçmen:135 
HDP-134 oy, 
CHP ise 1 oy aldı.

Bir diğer paylaşımda ise, HDP'lierin Silopi Şehit Üsteğmen İlköğretim okulunda kimsenin oy kullanmasına izin vermediği ve oyları kendilerinin kullandığı iddiasına yer verildi.

Yine aynı okulda1097 nolu sandık başkanının yüksek sesle gelmeyenlerin yerine de oy kullanılacağını söylediği iddia edildi.

Diyarbakır'dan yapılan bir paylaşımda da, Diyarbakır Şehitlik Mahallesi Anadolu Lisesinde 1257. sandıkta ise gözlüklü bayanın oy pusulasını HDP logosu üstte gözükecek şekilde katlayıp seçmene verdiği ve 'buraya mührü vur' dediği belirtildi.

Batman İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesinde de 1083 nolu sandık görevlisinin de oy pusulasını HDP başa gelecek şekilde seçmene verdiği ve mührün HDP'ye vurulmasını istediği bildirildi.

Muş'un Kızılağaç beldesinde HDP'lilerin kabinlere girip istedikleri gibi oy kullandırdıkları bilgisine yer verildi. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

- Muş Kızılağaç beldesinde HDP'liler gelen seçmenlerle oy kullanma kabinine girip onların gözetiminde oy kullandırtıyorlar. Alınmış herhangi güvenlik tedbiri yok.

Twitter'de yer alan bir diğer paylaşımda ise HDP'lilerin aldıkları oy pusulalarını merdiven altında mühürledikleri görülüyor. Resimdeki yerin ise Nusaybin Halk Eğitim Merkezi olduğu iddia edildi.

Viranşehir, Yenişehir Ortaokulu 1307 nolu sandıkta ise Resulayn doğumlu Suriyeli bir kadına oy kullandırıldığı bildirildi.

Diyarbakır'da oy kullanılan Ziya Gökalp Anadolu Lisesi'nde birçok yere HDP çıkartmaları yapıştırıldığı ve seçmene baskı yapıldığı görüldü.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde ise, bir HDP müşahidinin 10 adet mühürlü zarfla yakalandığı ve hakkında tutanak tutulduğu bildirildi.

Diyarbakır'da köylere tehdit mektuplara gönderildi

- Diyarbakır'ın Aka ve Şaklat köylerinde seçimden bir gün önce tehdit mektupları gönderen HDP/PKK'nin, "oyunuzu geçen seçimde HÜDA PAR'a verdiniz, bu seçimde de onların adaylarına verirseniz sonucuna katlanırsınız." diye tehdit edildikleri iddia edildi. (İLKHA)