Adana'nın Ceyhan ilçesinde oy kullanılan okulların önüne toplanan HDP`lilerden oy kullanmaya gelen vatandaşlara direkt müdahale edilerek HDP dışındaki partilere oy verilmesine engel olunuyor.

Adana`nın Ceyhan ilçesinde Şehit Fehmi Koç İlköğretim okulunda oy kullanmaya gelen vatandaşı tehdit ederek ve alenen baskı altına alarak HDP`ye oy vermesini sağlayan HDP`liler kendilerine itiraz eden sandık başkanını darp ettiler.

Okulun önünde toplanan kalabalık HDP`li okulun girişine kadar oluşturduğu koridordan geçmeye mecbur bıraktığı seçmenlere HDP`ye oy vermesi için telkinde bulunurken, oy kullanmaya gelen dindar ailelere ve çarşaflı bayanlara ise hakaret ederek oy kullanmamaları için geri döndürmeye çalıştıkları belirtildi.

Ceyhan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda da HDP`lilerin dayatmalarına itiraz eden bir sandık başkanının daha darp edildiği öğrenilirken,  HDP`lilerin etkin oldukları bölgede özellikle son birkaç saattir hiçbir şekilde insanları kendi iradeleri ile oy kullanmasına müsaade etmedikleri öğrenildi.

HDP`lilerin bu usulsüz uygulamalarına itiraz eden sandık başkanının dövüldüğünü görüntülemeye çalışan ulusal bir haber ajansının muhabiri A.A`nın da darp edildiği olaylarda A. A`nın kamera ve makinasına el konulduğu öğrenildi.

Yaşadığı olaylar hakkında bilgi veren A.A, kendisini darp eden kişinin 25 yaşlarında HDP`nin faaliyetleri arasında sürekli olarak etkin bir şekilde yer alan ve Seyfi diye çağrılan biri olduğunu söyledi.

Bugün saat 11.00`den bu yana yaşanan tüm bu olaylara rağmen olaylara bire bir şahit olan polisin hiçbir şekilde olaylara müdahale etmediği belirtilirken, haber verildiği halde dışarıdan herhangi bir polisin olay yerine gelmediği ve birçok kişinin de alenen tehdit edildiği öğrenildi. (İLKHA)