Hakkari / Doğruhaber
 
2015 Genel seçilerine, günlerdir sürdürülen tehdit ve şantajla nihayet varıldı. Örgütün bütün tehdit çalışmaları sandık başında da devam ediyor. Özellikle bölgede kimi yerlerde HDPKK'nin, seçmeni tehdit ettiği ve açık oy kullanmaya zorladığı haberleri gelmeye devam ediyor. 
 
Alınan bilgiler göre Hakkari Şemdinliye bağlı Altınsu köyünden sonra Günyazı ve Tekelli Köylerinde de halkın oy kullanmasına müsade edilmiyor, Şemdinli merkez Sabri Özel Lisesi 1003 nolu sandıktaki görevli de gelen herkese HDP'ye vereceksiniz diyerek ihtarda bulunuyor.
 
HALKA OY KULLANDIRTMAK YOK
 
Edinilen bilgilere göre    Günyazı ve Tekelli Köylerinde oyları halk değil bir kaç görevli kullanıyor. Haber kaynağımızdan edindiğimiz bilgiye göre Altınsu Köyünde olduğu gibi seçim güvenliği için görevlendirilen kolluk kuvvetleri de sadece seyrediyor.
 
HDPKK'nin baskısının açık olduğu köylerde birkaç kişi eline mührü alarak başka birçok seçmenin yerine oy kullankullanıyor ve seçim böylece örgüt partisi lehine sonuçlanıyor.
 
SANDIK GÖREYLİSİ AÇIK AÇIK SÖYLÜYOR
 
Şemdinli köylerinden sonra Şemdinli merkezden de bir usulsüzlük haberi geldi. Edinilen bilgiye göre Şemdinli Merkez Sabri Özel Lisesi 1003 nolu sandık görevlisi gelen seçmenlere açıkça yönlendirme yapmakla beraber oy pusulalarını da HDP üste gelecek şekilde hazırlıyor.