Şanlıurfa`da HDP`nin seçmene baskısı devam ediyor. Viranşehir`de toplu ve açıktan oy kullanma olaylarının ardından merkez Eyübiye ilçesine bağlı Yavuz Selim İlköğretim okulunda HDP`li bir grup diğer partilerin müşahitleriyle tartışırken kendisini çeken basın mensubuna saldırdı.

Bu arada kendilerini görüntüleyen basın mensubunu tehdit eden HDP`liler ile diğer müşahitler arasında yaşanan tartışma okul dışına kadar taştı.

Olayı gören polislerin ise herhangi bir müdahalede bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.

Tehdit edilen basın mensubu R.C.  2`inci katta sandık müşahitleriyle konuştuğu sırada HDP'li bir kişinin alt kattan üst kata gelerek AK Partili sandık müşahidin kollarından tutup bağırdığına şahit olduğunu belirterek, “Yüksek sesle propagandasını yaparak ‘Ben HDP adına buradayım` diye bağırıyordu.  O gürültü ve kargaşadan dolayı etraftan birçok HDP'li şahıs toplanarak ortalığı daha da gerginleştirmeye çalıştılar. Müşahid olan AK partili şahıs ise bu duruma tepki gösterince tartışma daha da büyüdü. Tüm bunları çektiğimi gören HDP`li bir şahıs, üzerime doğru yürüyerek ‘Sen ne yapıyorsun, neden çekiyorsun. Hemen görüntüleri sil` diyerek kendisini engellemeye çalıştığını belirtti.

Şanlıurfa merkez Haliliye İlcesi Ahmet Yesevi İlkokulunda ise sandık başında bulunan bazı şahısların kabindekilere Kürtçe yüksek bir sesle ‘Ağaca vur` dediğinin görüntüleri ortaya çıktı. 1103 nolu sandıkta çekilen görüntülerde sandık görevlilerinin herhangi bir tepki göstermediği de dikkatlerden kaçmadı.

Öte taraftan merkez Eyübiye ilçesine bağlı uğurlu köyünde ise mevsimlik tarla işçilerinin yerine oy kullanma teşebbüsü iddiasıyla AK Partililer ile HDP`liler arasında kavga çıktığı belirtildi.

Çıkan kavgada çok sayıda kişinin yaralandığı, jandarma köyde çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı belirtildi. (İLKHA)