Hakkari / Doğruhaber
 
2015 Genel seçilerine, günlerdir sürdürülen tehdit ve şantajla nihayet varıldı. Örgütün bütün tehdit çalışmaları sandık başında da devam ediyor. Özellikle bölgede kimi yerlerde HDPKK'nin, seçmeni tehdit ettiği ve açık oy kullanmaya zorladığı haberleri gelmeye başladı. 
 
Alınan bilgiler göre Hakkari Şemdinliye bağlı Altınsu köyünde bütün sandıklarda açık oy kullandırtılıyor. 
 
PERDE ARKASINA GEÇMEK YASAK
 
Edinilen bilgilere göre köyde perde arkasına gidip oy kullanmaya yasak getirildi ve bütün köy halkı masabaşında görevlilerin gözleri önünde HDP'ye mühür vurmak zorunda bırakıldı. Haber kaynağımızdan edindiğimiz bilgiye göre seçim güvenliği için görevlendirilen kolluk kuvvetleri de sadece seyrediyor.
 
HDPKK'nin baskısının açık olduğu köyde geçen seçimlerde de açık oy kullandırmanın yanında bir kişi eline mührü alarak başka birçok seçmenin yerine oy kullanmış ve seçim böylece örgüt partisi lehine sonuçlanmıştı.
 
 BAŞKA KÖYLER KABUL ETMEDİ
 
Altınsu köyünde tehdit yöntemiyle açık oy kullandırtma yoluna gidilirken başka köylerde de bu yola başvurulmaya çalışıldığı ancak diğer kimi köylerde buna müsade edilmediği belirtildi. Haber kaynağımızdan edindiğimiz bilgiye göre başka köylerde de örgüt açık oy kullandırtmak istedi ancak kimi köylerde halk bunu kabul etmeyip kendi oyunu usule uygun perde arkasında kullanacağını belirtti. Örgütün dayatmaları kargaşaya sebep olsa da köy halkı kabul etmedi ve baskılara göğüs gererek dediğini yaptı.