HÜDA PAR Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz`ın katılımıyla Bitlis bağısız milletvekili adayı Cengiz Karakaya için miting düzenlendi.

Düzenlenen mitinge Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halkın yoğun katılım gösterdiği Mitingde konuşan Yılmaz, destekledikleri aday için oy istedi. Yılmaz konuştuğu esnada HDP`li olduğu öğrenilen bir gurup Bitlis`in misafirperverliğine yakışmayan bir provokasyonun kapılarını araladı.

Gurup Miting alanına saldırınca arbede yaşandı. Olayların büyümemesi için sürekli olarak sahneden anonslar yapıldı. Bugüne kadar Bitlis`te yaşanmayan bir olayı yaparak, Bitlis`in misafirperverliğine gölge düşürmeye çalışan HDP`lilere halk müdahale etti.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri almaya başladı. Kısa süreli arbedenin ardında Miting tüm coşkusuyla devam etti. Konuşmasına sağduyu çağrısıyla başlayan Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, bu provokatörlüğün değerli Bitlis halkının misafirperverliğine yapılan bir saldırı olduğunu söyledi.

Karakaya, halkı birbirine düşman etmeye çalışan, halkın arasına kin ve nefret tohumları ekmek için uğraş gösteren zihniyetlere gereken cevabı Bitlis halkının sandıkta vereceğine inandıklarını ifade etti. Konuşmaların ardında toplanan binlerce kişiden oluşan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)