HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği miting sırasında meydana gelen saldırıların seçim yatırımı olduğu yönündeki şüpheler artıyor.

2015 Milletvekili Genel Seçimlerine 36 saat kala gerçekleştirilen bu sansasyonel saldırının PKK/KCK ile bağlantılı olduğu, yaşanan bu kan dondurucu saldırının PKK`li güçler tarafından organize edildiği iddia edildi.

7 Haziran`daki Milletvekili Genel Seçimlerine ölüm-kalım mücadelesi olarak bakan PKK/HDP batıda barış dilini kullanıp Sosyalist ve Kemalistlere nazireler yaparken doğuda tehdit, şantaj ve zorbalıkla seçim kampanyasını yürütüyor.

HDP'nin tüm açılımlarına rağmen reel anketlerin HDP'yi barajın altında göstermesi üzerine Diyarbakır'da, planlı ve organizeli bir provokasyonunun devreye sokulduğu iddia edildi.

Miting öncesinde ve sonrasında yaşanan bazı gelişmeler ise saldırının HDP'nin barajı geçmesi için yapıldığını adeta kanıtlar nitelikte.

Saldırıda kullanılan bombaların aynısı YDG-H'lilerde yakalandı

HDP'nin mitinginden bir önceki gün PKK'nin gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H'ye yönelik yapılan baskınlarda, saldırıda kullanılan bombaların benzeri ele geçirilmişti.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi'nde 4 Haziran'da bir eve yapılan baskında 8 adet el yapımı bomba ele geçirildi. Bombaların, evinde ele geçirildiği şahsın ise YDG-H üyesi olduğu belirtilmişti.

Parça tesirli, el yapımı bombaların ise PKK/KCK tarafından saldırılarda sık sık kullanıldığı biliniyor.

Alana girişte bazı yerlerde HDP'liler arama yaptı

İstasyon Meydanı'nda saat 16.00'da başlayan miting sırasında ve miting başlamadan önce HDP'lilerin bazı noktalarda vatandaşları üst aramasından geçirip alana aldığı ifade edildi. 

Söz konusu bombaların HDP'lilerin arama yaptığı noktalardan miting meydanına alınmış olabileceği iddia ediliyor.

DİHA'nın "bomba" fotoğrafı

PKK/HDP'ye yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansı(DİHA) alana yerleştirilmiş olan bombanın patlama meydana gelmeden önce çekilmiş fotoğrafını yayınladı. 

DİHA'nın yayınladığı fotoğrafın, bombanın görüntüsünün bilinçli olarak çekildiği izlenimini veriyor. Fotoğrafın kadrajı incelendiğinde ise, bomba dışındaki görüntünün hiç bir gazetenin ya da internet sitesinin değerlendirebileceği bir görsel unsuru barındırmadığı görülüyor.

Bir gazetecinin hiç bir şekilde ilgilenmeyeceği söz konusu fotoğrafın ya DİHA muhabirleri tarafından bilinçli olarak çekildiği ya da bombadan haberi olan birileri tarafından bu ajansa verildiğini akıllara getirdi.

Saldırının zamanlamasına dikkat!

Milletvekili Genel Seçimlerine bir gün kala düzenlenen saldırının zamanlaması dikkat çekerken buradaki amacın karşı hamle için "zaman bırakmamak" olduğu dikkat çekiyor. Seçimlere saatler kala olayın aydınlanması mümkün görünmezken zamanı iyi değerlendirmeye çalışan bir kısım medya Demirtaş'ı ve HDP'yi olağanüstü bir şekilde parlatmaya devam ediyor. Seçmen tercihleri bu olayla manipüle edilip HDP'nin barajı aşması hedefleniyor.

Seçimden sonra olayın failleri yakalansa da ve bunların PKK/YDG-H'li olduğu ortaya çıksa da atı alan Üsküdar'ı geçmiş olacak.

Kamuran Yüksek: Saldırı bizim için olumlu

Diyarbakır'daki bombalı saldırıdan sonra İMC TV'ye konuşan Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in program sunucusunun sorduğu "Patlama seçimi nasıl etkiler? Şeklindeki sorusuna verdiği "Bizim için olumlu" yanıtı bu zihniyetin kandan nasıl beslendiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Adana ve Mersin ile Diyarbakır'ın failleri aynı odaklar

Adana ve Mersin'de 18 Mayıs'ta HDP binalarına düzenlenen bombalı saldırıların failinin PKK/HDP ile ideolojik ortaklığı olan DHKP-C'den cezaevi yatan bir kişi çıkması saldırganların adresi ile ilgili ipuçları veriyor. DHCK-C ile PKK/HDP arasındaki eleman sirkülasyonunun boyutu göz önünde alındığında Adana ve Mersin'deki bombalı saldırıların failinin eski DHKP-C'li yeni PKK'li olduğunu söylemek mümkün. Bu konuda akıllara gelen şu: Adana ve Mersin'de HDP binalarını kimler bombalattıysa Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı da onlar düzenledi.  

Öte yandan sosyal medya üzerindeki paylaşımlarda HDP'nin mitinginde saldırılar olacağı ile ilgili bazı paylaşımların yer alması ayrıca irdelenmesi gereken bir konu olarak duruyor. (İLKHA)