HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Ergani ilçesinde halkla bir araya geldi.

Yahya Buran`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz ve Ergani İl Başkanı Mehmet Emin Buran da birer konuşma yaptı.

Toplantı alanında kalabalığa hitap eden Yapıcıoğlu gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

7 Haziran seçimleriyle mazlum milletin ikili cendereden çıkacağını ifade eden Yapıcıoğlu, “Bakınız şimdiye kadar biz siyaset sahnesine çıkmayana kadar 2 partili bir sistem vardı. Birine küsen diğerine gidiyordu. Artık alternatifsiz değilsiniz. Güçlü bir alternatif var. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”dedi.

"Ergani'nin durumu içler acısı"

Ergani'nin sorunlarını dile getiren Yapıcıoğlu, Ergani`nin durumunun içler acısı olduğunu ve nüfusu binlerle ifade edilen köylerin bu gün dahi kanalizasyonunun olmadığını söyledi.

Yapıcıoğlu, “Atık sular köy meydanında akıyor. Peki, Ergani`nin kaç mahallesinde sürekli su akıyor, 2 mahalle mi? Diğerlerinde iki günde bir. Su mu yok Ergani`de her tarafta su var. Ama getirecek beceri yok, getirmeye niyet de yok. İhale açılır, sürüncemede kalır. Çünkü sizi kendilerine mecbur hissediyorlar.”

“Huzur yoksa ve bunu sağlayamıyorsan sen kimi temsil ediyorsun”

Konuşmasında hükümetin tutumunu da eleştiren Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet bir şeyler tutturmuş: huzur yoksa yatırım olmaz, sermaye ürkektir. Peki sermaye gelmiyorsa ve huzur yoksa; huzuru temin etmekle kim sorumludur? Bunu kimse sormuyor. Biz soruyoruz hükümete; huzur yoksa ve bunu sağlayamıyorsan sen kimi temsil ediyorsun. O koltuklar ağlama, şikâyet yeri değildir. Halkın malını ve nesli korumak zorundasın. Sen şikâyet edemezsin. Kimi kime şikâyet ediyorsun diye sana sorarız. Özel teşebbüs gelmiyor. Sen devlet olarak yatırım yaptın da elini kolunu bağlayan mı var? İnşallah bugün Ergani meydanında yankılanan sesimiz Mecliste yükselirse bu konuda sorumlular kendini mecbur hissedecek.”şeklinde konuştu.

Milletin gündeminde huzur güven ve adalet vardır

Son günlerde gündemi meşgul eden altın kaplama klozet tartışmalarına da değinen Yapıcıoğlu, “Yok, efendim köşkün klozetleri altın mıydı, seramik miydi? Milletin gündemi bu mu Allah aşkına. Bir gündem tutturmuş gidiyorlar. Milletin gündeminde huzur, güven, barış, adalet, işsizlik, geçim sıkıntısı, hizmetlerin dağılımındaki adaletsizlik var. Siyasiler neyi tartışıyor.”diye konuştu.

HDP`nin güçlendikçe mızıkçılık yaptığını ifade eden Yapıcıoğlu, “Güçlenince tehditler. Sonra HDP Türkiyelileşti. Seçim beyannamesi hazırladılar. Orada çözüm süreciyle ilgili, halkın talepleriyle ilgili bir şey var mı? Ne diyorlar. Bizim iktidarımızda –isimlerini saymaya gerek yok- onların hakkı güvence altına alınacak.”ifadelerini kullandı.

"Sapıklığı meşrulaştırmak istiyorlar"

Toplumu yıkmak için gece gündüz çalışanların ve bunu bilerek yapanların var olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, “Onlar da bugün meydanlarda dolaşıp sizlerden destek istiyor. Yani HDP. Namusu toplumsal kâbus, örtüyü kölelik sembolü olarak gören bu zihniyet; sapıkları meclise taşımak, onları meşrulaştırmak istiyor. Normalde buna şiddetle tepki göstermesi gerekenler itiraz etmiyorlar. Bu gidişata dur demek için de İslami muhalefetin mecliste olması gerektiğini söylüyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz ise konuşmasına katılımcıları Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamlayarak başladı.

"Bu seçim ifsat edenlerle ıslah edenlerin seçimi olacaktır"

Hür Dava Partisi olarak Hür Aday Zekeriya Yapıcıoğlu`nu desteklediklerini belirten Yılmaz, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ifsad edenlerle islah edenlerin seçimi olacağını söyledi.

Bu seçimin toplumun faydası ile zararınıza çalışanların seçimi olacağının unutulmaması gerektiğini belirten Yılmaz, “Bu seçim çocuklarınızın geleceğini düşünüp topluma faydalı olmalarına çalışanlar ile çocuklarınızı bataklığa düşürmek isteyenlerin seçimi olacaktır. Bizler ıslah ehli, müspet düşünen, müspet çalışmayı ilke edinen insanlarız. Rakiplerimiz ise toplumu ifsad etmek istiyor. Gençlerimizin geleceğini ifsad etmeye, kadınlarımızı ifsad etmeye çalışıyor.” dedi.

“Alnı secde görmeyen kıble bilmeyen biri sizden midir?”

Kürtlerden dindarlık ve namus olgusunun alınması durumunda Kürtlerin herhangi bir Avrupa toplumundan hiçbir farkının kalmayacağını ifade eden Yılmaz, “Bu nedenle bizler halkımızın inancına sahip çıkmak istiyoruz. Dindar bir nesil için, gençlerimizin donanımlı, edepli, ana-babasına saygılı ve inançlı olması için uğraşıyoruz. Onun için diyoruz ki Meclise gitmeliyiz ki Kürtleri sol ve sosyalistler değil; Müslüman Kürtler temsil etsin. Hani diyorlar ya kendinize oy verin. Namaz kılmayan biri sizden midir? Bu topluluktan mıdır? Alnı secde görmeyen, kıble bilmeyen biri sizden midir?” şeklinde sordu. (İLKHA)