Van bağımsız milletvekili adayı Oğuz, İpekyolu seçim binası önünde halka hitap etti.  Oğuz konuşmasında, , Hür Adaylar'ın Müslüman Kürt halkının çaresi ve yardımcıları olacağını ifade ederek, "Tehditlere ve şantajlara boyun eğmeyin, çaresiz değilsiniz" ifadelerine yer verdi.

"Davamız her geçen gün büyüyor ve genişliyor"

Hür adaylara desteklerin her geçen gün artığını ifade eden Oğuz, "Hür davanın, hür bireyleri olarak bu kutlu davada adım adım ilerliyoruz. Davamız her geçen gün Allah'u Teâlâ`nın izniyle büyüyor ve genişliyor. Bu dava Hz Âdem`den başlayıp kıyamete kadar devam edecek bir davadır. Bu davanın insanların hürriyetine kavuşması ve hür olma davasınıdır. Bu yüzden davamızın ismi hür davadır." dedi.

"Hür olmak Allah'a kul olmaktır"

Hür olmanın Allah'a kul olmak olduğunu, köleliğin ise ideolojilere ve tağuta boyun eğmek olduğuna dikkat çeken Oğuz, "İnsanlık Allah'a yönelmediği ve fıtratına dönmediği sürece asla gerçek hürriyeti tadamayacaktır. İşte bizler insanlaın özgürlüğü için yola çıktık bunun için çalışıyoruz. Allah'ın izniyle bu hür dava daha da büyüyecek ve gelişecektir. Hür olmak Allah'a kul olmaktır. Kölelik ise nefse, aciz insanlara, tağutlara ve zorbalara boyun eğmektir. Hür adaylar insanların hürriyeti için çalışırken birileri inadına insanları ideolojilere ve nefse köle yapmak için uğraşıyor." ifadelerini kullandı.

HDP'nin 6-8 Ekim olaylarında yaptıkları ne kadar yanlış ise hükümetin olaylara sessiz kalıp, göz yummasının da o derece yanlış olduğunu söyleyen Oğuz, "6-8 Ekim olaylarını çıkaranlar ne kadar suçluysa, ona göz yumanlar da ikinci derecede sorumludur. Dolayısıyla halkımızın bu çaresizliğini ve bu yaşadığı zulüme karşı fatura kesmesi gerekiyor."dedi.

"Karakollara çevrilmiş silahlar şuan mazlum ve mustazaf halka çevrildi"

Çözüm sürecinde artık asker, polis ve dağdakilerin cenazesi yerine mazlum ve mustazaf halkın cenazesi geldiğini vurgulayan Oğuz,"Çözüm süreci adı altında bir süreç başlatılar, Bizlerde HÜDA PAR olarak bu sürece destek verdik. Bu memlekette kan ve gözyaşı istemiyoruz. Bu memlekette analar ağlamasın, asker ve polisin öldürülmesini istemiyoruz.  Bu memlekette dağa çıkan çocuğumuzun da öldürülmesini istemiyoruz, o da bu memleketin evladıdır. Ama herşeyden önce milletin de anasının ağlamaması gerekiyor. Evet doğrudur asker polis cenazesi gelmiyor. Dağdaki insanın cenazesi gelmiyor, ama karakollara çevrilmiş silahlar şuan mazlum ve mustazaf halka çevrilmiş durumdadır." şeklinde konuştu.

Oğuz, "Halkımıza buradan sesleniyoruz. Tehditlere ve şantajlara boyun eğmeyin çaresiz değilsiniz. Allah'ın izniyle canlarınız, mallarınız ve namuslarınız için her şeylerini feda edecek kardeşleriniz var." İfadelerini kullandı.