Seçimlere az bir süre kala illerdeki seçim güvenliği toplantıları da yapılıyor. Bu kapsamda Valilik toplantı salonunda basın toplantısı yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, ilde güvenli bir seçim için alınacak tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

“Van`da iyi bir propaganda dönemi yaşadık”

Van'da iyi bir propaganda dönemi geçirdiklerini söyleyen Vali Taşyapan, "Bu seçimlerde Van'da hayatın olağan akışını değiştirecek şekilde hadiseler yaşanmadı. Bundan dolayı seçime katılan bütün siyasi partilere ve adaylara teşekkür ediyorum" dedi.

Oy verme işleminin tüm Türkiye'de aynı saatte başlayacağını belirten  Vali  Taşyapan, seçimlerde vatandaşların özgür iradeleriyle istedikleri partiye ve istedikleri adaya oy vermeleri yönünde herhangi bir baskı veya tehditle karşılaşmamaları için tedbir aldıklarını,, kentte emniyet birimleri, kırsalda ise jandarma ekipleri ile bu faaliyetleri gerçekleştireceklerini ifade etti.

“Merkezde 2 bin 500 polis, kırsalda ise 7 bin 850 jandarma ekibi görev yapacak”

Bütün sandıklarda görevlilerin bulunacağının altını çizen Vali Taşyapan, "Herkes özgür iradesini kullansın diye görevlilerimiz çalışacaktır. Seçimler  de zaten bunun için vardır. Van ve ilçelerinde 2 bin 12 sandıkta oy kullanılacak. 949'u kırsalda, 764'ü ise merkezde olacak. Bütün sandıklarda en az bir görevlimiz olacak. Seçim günü merkezde 2 bin 500 polis, kırsalda ise 7 bin 850 jandarma ekibi görev yapacak. Seçim gününde vatandaşlarımızın karşılaştıkları herhangi bir olay ile ilgili emniyetimizin 155 ile jandarmanın 156 nolu telefonunu rahatlıkla arayabilirler. İnşallah herhangi bir olaylada karşılaşmadan oy verme günüde insanların özgür idaresiyle oylarını kullanmalarını ve akabinde de bir şenlik havası içinde de seçimlerin sonuçlanmasını diliyoruz" dedi.

Seçim mahalline hiçbir şekilde silahlı girilmeyecek

Vatandaşları seçim yasakları konusunda da uyaran Vali Taşyapan, seçim günü silah taşımanın da yasak olduğunu hatırlatarak, “Hiç kimsenin oy verme mahalline silahla giremeyecek. Bu yasaklara vatandaşlarımızın uymalarını istiyorum. Bu ruhsatlı silahlar için de geçerli bir durumdur." dedi.    (Murat Dalgın-İLKHA)