Almanya'nın Wiesbaden şehrinde yaptığı 8. istişare toplantısıyla Ramazan ayı hazırlıklarını tamamlayan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Der, Ramazan ayında birden fazla yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Avrupa Yetim Der, bu yıl Almanya, Filistin, Türkiye, Balkan ülkeleri ve Afrika`da yardım dağıtmayı planlıyor.

Kuruluş adına kampanyalarla ilgili basına bilgi veren Avrupa Yetim Der Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Ateş, yaklaşmakta olan Ramazan ayının İslam ümmetine ve insanlığa hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Avrupa yetim Der olarak Ramazan 2015 programlarımızda çeşitli yardımlar olacak. Başta dünyanın çeşitli ülkelerinde yurtlarını terk etmek zorunda kalarak Almanya'ya sığınan mültecilere gıda yardımımız olacak. İkinci olarak, Türkiye`nin 20 yerinde gıda paketi yardımı dağıtılacak. Cizre`de yetim giydirme, Suriyeli yetim ve fakir öğrenci ve çocukları giydirme, Balkan ülkelerinde gıda paketi yardımı, Filistin`de gıda paketi yardımı” yapılacağının bilgisini paylaştı.

“Filistin ve Afrika`da iftar yemekleri verilecek”

Ramazan ayında yapacakları yardımların bununla sınırlı olmadığını belirten Ateş, ayrıca Filisin ve Afrika ülkelerinde 3 Avro karşılığında iftar yemeği vereceklerini söyleyerek, “Yani 3 Avro veren bir hayırsever, Afrika ve Filistin`de bir insanın iftar etmesine vesile olacak. Allah nasip ederse Ramazan ayında Afrika`da bir su kuyusu çalışmamız olacak.” dedi.

Son olarak Avrupa ülkelerinde yaşayan hayırseverlere seslenen Ateş, Zekât, Fitre, hayır ve hasenatlarının verilmesinde Avrupa Yetim Der`i köprü kılmak isteyen hayırseverlerin, derneğin ilgili ülkelerdeki temsilcilikleri aracılığıyla veya genel merkezin, +49 157 73 97 58 18 nolu telefonunu arayarak yardım yapabilecekleri söyledi. Ateş ayrıca, online bağış yapmak isteyenlerin www.avrupayetimder.com adresinden bağışta bulunabileceklerini hatırlattı.

Bu arada geçen ay, “Filistin'de Yetim edinme” kampanyası başlatan Avrupa Yetim Der'in, yetim edinme kampanyasının sürdüğü öğrenildi.  (Ahmet Bayram - İLKHA)