Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan basın açıklamasını 21 Sivil Toplum Kuruluşu adına Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök okudu.

Gök açıklamasında, “Kudüs`ü Yahudi`lerin mekânı olarak görmek ve göstermek gafletine düşenlere milletimizin Kudüs`ün kendisi için ne kadar önemli olduğunu öğreteceğini düşünüyoruz.” dedi.

Türkiye`nin tarihsel sürecinin farkında olduklarını ve bu zamana kadar vesayet zeminlerine, darbelere, yasaklara karşı milletle birlikte gerekli cevabı verdiklerini söyleyen Gök, “Sivil iradeyi işlevsiz hale getirmek, millet iradesini yok etmek için kurulan tezgâhlara, hazırlanan kumpaslara bir daha düşmeyeceğiz, bir daha asla izin vermeyeceğiz. Milletin egemenliğini çalmak, birliğimizi yok etmek isteyen küresel aktörlere ve onların içerdeki işbirlikçilerine de asla fırsat vermeyeceğiz. Bir asra yakın süre milleti, milletin değerlerini ve devleti esir alan ve milletin yeniden egemen olmasıyla son bulan vesayet ikliminin, tekrar hâkim olmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

54. Hükümetin Başbakanı Merhum Necmettin Erbakan`a 28 Şubat`ın kirli kararları üzerinden dayatılanları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız diyen Gök, “Türkiye`yi IMF ve emperyal güçlere muhtaç edenler ile milletin sesini ve medeniyetimizin sözünü yükseltenlere karşı darbe yapmaya yeltenenlerin, aynı odağın mensubu olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kudüs`ü Yahudi`lerin mekânı olarak görmek ve göstermek gafletine düşenleri milletimizin Kudüs`ün kendisi için ne kadar önemli olduğunu öğreteceklerini belirten Gök, Milletimizin, Diyanet İşleri Başkanlığı`nı kaldırma adı altında değerlerimize saldıranlara geçit vermeyeceğine yürekten inanıyoruz diyerek, “Mütedeyyin Kürt kardeşlerimizi sindirme ve Çözüm Sürecini bitirme amacıyla 6-8 Ekim`de Kobani bahanesiyle sahaya sürülen “Beyaz Türk ve Beyaz Kürt” işbirliğini çökerten sivil siyasi iradeye desteğimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu temsilcileri toplu fotoğraf çektirdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)