HÜDA PAR`ın desteklediği Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap etti.

Salih Demir, açık hava toplantısından önce mahalle esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Esnaf ziyaretlerinin ardından Çukurova Caddesi üzerinde bulunan seçim lokalinde açık hava toplantısının yapılacağı alana doğru halk ile beraber yürüyüşe geçti. Sık sık tekbirler getiren kalabalık, Xanikê`de Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan`ı katleden HDP/PKK aleyhine sloganlar attı.

Mahalle halkının yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Demir, sözlerine Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde 2 HÜDA PAR üyesinin katledilmesiyle sonuçlanan HDP saldırısını telin ederek başladı. HDP/PKK`nin dindar Kürt halkına düşmanlık beslediğine vurgu yapan Demir, Müslüman kanı akıtarak sonlarını hazırladıklarını söyledi.

HDP`nin geldiği geleneğin kanla beslendiğine dikkat çeken Demir, “İki gün önce PKK`li çeteler tarafından katledilen kardeşlerimizin acısı halen yüreklerimizin derinliklerinde. Rabbim onların şehadetlerini kabul etsin.” dedi. Demir, Allah yolunda dökülen kan ve gözyaşının boşa gitmediğini belirterek Allah için çekilen sıkıntıların ve akıtılan terin mutlaka karşılığının olduğunu ifade etti.

“Oyunları bozacak olan HÜDA PAR`dır”

HÜDA PAR`ın ülke ve Müslüman Kürt halkı için bir umut olduğunu belirten Demir, “Büyük bir zulüm furyası, büyük bir baskı var halkın üzerinde. Bu oyunları bozacak olan HÜDA PAR`dır, sizlersiniz. Bizlerde inşallah mecliste sizin sesiniz olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Ey HDP, ey BDP, adınızda hep barış oldu, hep demokrasi oldu. Ama pratiğinizde zulümden, gözyaşından, kandan başka hiçbir şey olmadı.” diyerek sözlerini sürdüren Demir, HDP/PKK`nin 40 binden fazla insanın katili olduğunu dile getirdi. Demir sözlerini şöyle sürdürdü:  “Yeter artık ve yetecek de! Çünkü Allah`ın izniyle bu yiğitler, sizin gerçek yüzünüzü halkımıza, milletimize ve insanlığa deşifre edecek. Foyanız ortaya çıkacak.” diye konuştu.

“Şehitlerin kanında boğulacaksınız!”

HDP/PKK`nin kandan beslendiğine dikkat çeken Demir, “Ama bu sefer ümmetin yetimlerinin, Yasinlerinin, Riyadlarının, Hasanlarının, Hüseyinlerinin, Turanlarının, iki gün öncesi Abdulcelillerinin, Muhammed Şeriflerinin kanında boğulacaksınız.” dedi.

“Şehadet mektebinde tarih tekerrür ediyor”

Şehadetin kayıp olmadığını ifade eden Demir, “Bu bir berekettir ama üzüldüğümüz şu; hatırlıyor musunuz, 6-8 Ekim olaylarında Yasin`imiz damdan atılmış, bıçaklanmış, kafası taşlarla ezilmişti. Hatırlayın; bir anne, çocukları yanında, Yasin`imizin üzerinden arabasıyla geçmişti. Hatırlayın, tarihin derinliklerine gidin, Hz. Hüseyin`i hatırlayın. Ahlaksızca ve vicdansızca, Hz Hüseyin`in başının üzerinden ve bedeninin üzerinden atla geçişlerini bir hatırlayın. Tarih tekerrür ediyor.” şeklinde konuştu.

“Yerin dibine batsın sizin barışınız, demokrasiniz”

HDP/PKK zihniyetinin halka zulmettiğini belirten Demir, “PKK esnafa zorla kepenk kapattırdı, halkımıza bunu yaparken kendi çocuklarını en iyi kolejlerde burjuvai takılarak okuttu. Barış ve demokrasi derken halka zulmettiler. Kan akıtılıyor. Yerin dibine batsın sizin barışınız, demokrasiniz.” dedi. 

“Sapkın yönelimleri sıradanlaştırmak istiyorlar”

HDP`nin namus olgusunu yıkmak için çaba içinde olduğuna dikkat çeken Demir, “Halkımızın indinde eşcinsellik gibi sapkın yönelimleri yaygınlaştırmak, sıradanlaştırmak istiyorlar. LGBT meselelerini biliyorsunuz. Onlardan biri çıkmış diyor ki, ‘7 Haziran`da zaferimiz, 8 Haziran`da da erkek arkadaşımla evleneceğim`  Ey Müslüman halkımız! Bu sapkınlığın önünü almazsak yarın sapkınlıklar artacak, nesiller bozulacak. Ey PKK ve HDP zihniyeti! Yeryüzünün neresinde ise kadın kadına evlilik, erkek erkeğe evlilik, oraya gidin! Tavsiyemiz oraya gidin ve kantonlarınızı orada oluşturun! Ve eteklerinizi de rahat bir şekilde orada giyin. Ey zalim barbarlar!” ifadelerini kullandı.

Müslüman insanın dini, izzeti ve namusu için yaşadığının altını çizen Demir, HDP`nin “Kadın kimsenin namusu değil, Namus kâbusumuz oldu, Kudüs Yahudi`nindir, Müslümanlar için Kabe ne ise işçiler için Taksim odur.” şeklindeki söylemlerine de sert tepki gösterdi.

Hür Adaylara oy vermeyin! diyen Bakan`a tepki

Konuşmasında hükümetin HÜDA PAR`a karşı sergilediği haksız tutumları da eleştiren Demir, “Siyasi rant uğruna ne hesaplar yapılıyor? Şu zulme bakın, hükümetin koca bakanı; işini gücünü bırakmış, coğrafyanın durumunu da biliyor ha, coğrafyanın ne kadar gergin olduğunu biliyor, Batman`da bir bağımsız aday var, Aydın Gök var, Hür Adayların bağımsız adayı. Bu Bakan sıkılmadan ve utanmadan diyor, ‘Bağımsıza oy vermeyin, kime verirseniz verin!` Abdulcelil`in, Muhammed Şerif`in akan kanının sebebidir, alt yapısıdır o sözler.” dedi.

Müslüman mazlum halkın hakkını savunmak için Meclis`e gideceklerini ifade eden Demir,  mustazaf halkın HÜDA PAR`ı dört gözle beklediğini dile getirdi. Demir, partiye gönül verenlerden daha fazla gayret göstermelerini istedi.

Demir`in konuşması esnasında sık sık tekbir getiren halkın “Kahrolsun PKK, Kahrolsun HDP” sloganları attığı görüldü.

Hür Aday Salih Demir`in konuşmasının ardından İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanike) köyünde HDP/PKK`li çetelerce katledilen HÜDA PAR üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından topluluk, açık hava toplantısının yapıldığı alandan ayrıldı. (İLKHA)