Yenişehir ilçesinin köylerini ziyaret eden HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu son günlerde yaşanan saldırılara ilişkin ağızlarıyla barış diyenlerin siyasetlerini kan üzerine inşa ettiğini söyledi

Çalışmaları kapsamında merkez Yenişehir ilçesine bağlı Dökmetaş(Karakilis), Bozek, Leylek ve Çimenler köylerini ziyaret eden Yapıcıoğlu`na HÜDA PAR Yenişehir ilçe başkanı Ender Almas ve bir heyet eşlik etti.

Gittiği köylülerin sıkıntılarını dinleyen Yapıcıoğlu, köylülerin Cizre`nin İdil ilçesinde yaşanan olaylarıyla ilgili sorularını da yanıtladı.

İdil`in Kozluca (Xanike) köyünde 2 HÜDA PAR üyesinin şehit edilme hadisesini tüm detaylarıyla anlatan Yapıcıoğlu, “Ağızlarıyla barış ve sulh diyenler siyasetlerini kan üzerine bina ediyorlar. Cenaze gelmediği zaman sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Ne yapacaklarını bilemez bir durumda kalkıp 25 yıl önce ölenlerin taziyesini yapıyorlar. İnsanların yüreklerine ateş salıyorlar. Memleketin gençlerini kendi elleriyle öldürdükten sonra getirip şehidinizi alın diyorlar. Hadi şehidinize sahip çıkın diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Köyler bulunan esnafları da ziyaret eden Yapıcıoğlu esnafların sorunları hakkında bilgi aldı.

Köydeki gençlerle hatıra fotoğrafı da çektiren Yapıcıoğlu, çocuklara da yine ayrı bir ilgi gösterdi.

Gittiği köylerde büyük bir ilgi gören Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra buradan ayrılarak HÜDA PAR`ın desteklediği Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök`ün seçim mitingine katılmak üzere Batman`a hareket etti. (İLKHA)