Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, halkın büyük bir katılım gösterdiği ve coşkunun hâkim olduğu seçim mitinginde halka hitap etti.

Gök konuşmasına, “İdil`in Xanikê köyünde HDP/PKK`lilerce şehid edilen kardeşlerimiz Mehmet Şerif ve Abdulcelil`in şehadetlerini Allah kabul etsin ve buradan şehitlerimize selam olsun.” diyerek başladı.

Türk ve Kürt Kemalistlerin yaptığı zulümleri kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini söyleyen Gök, önceki seçimde halkın teveccühüyle iyi bir oy aldıklarını da belirterek şunları ifade etti: “Yerel seçimde iyi bir oy aldık ama attığımız tohumun yeşermesi için ikinci bir yağmura ihtiyaç vardı. Ekilen tohum çalışmanızla gelen yağmurla bu defa yeşerecek inşallah.” dedi.

“HDP listesi Hıristiyan Demokrat Partisi listesi gibi”

Hür adaylar ile diğer partilerin adaylarının kıyaslanmasını isteyen Gök, “Seçim sürecinde halkımızın gönlünde yer eden adaylar ile halkımıza dayatılan adaylar var. Diğer adaylara baktığımızda uluslararası güçlerin piyonu olan HDP`yi görüyoruz. Listesi Avrupa ülkelerindeki Hıristiyan Demokrat Partisi listesi gibi sapıklar, İslam dışı isimlerle dolu.” ifadelerini kullandı.

Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede halka dayatma yapıldığını ifade eden Gök, “Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede bize sapıklar, Ezidiler, Ermeniler, Yahudiler ve saireler dayatılıyor. Bu halk çok büyük mağduriyetler yaşadı ve son otuz yılki başımızdaki en büyük musibet PKK/HDP`dir. Biz biliyoruz ki, 90 yıldır Kemalizmin Türkçe olarak yapamadığını Kürt Kemalistler Kürtçe olarak halkımıza dayattılar.” diye konuştu.

“Kutsal devleti kabul etmedik etmeyeceğiz”

Yıllarca ‘Kutsal Devlet` denilerek halka zulmedildiğini dile getiren Gök, “Kutsal Devlet dediler, kutsallarımızla savaştılar. Kendilerine uygun halk tipi oluşturmaya çalıştılar. Bizleri hor gördüler, hakaret ettiler, işkence ettiler ve zindana attılar. Kürt Kemalistlerde namusumuzla, dinimizle savaştılar, ‘em jının ne emanetin` deyip Peygamberin hadisini hedef aldılar. İslam`a düşman olduklarında bu pankartları astılar. Yıllarca Müslümanları düşman gösterdiler. Türk Kemalistler gibi dindar insanları, farklı şekilde göstermeye çalıştılar.Kutsal Devleti` kabul etmedik etmeyeceğiz.” dedi.

HDP`nin batıda sevecen görülmeye çalıştığını ancak Kürtlere düşmanca davrandığına dikkat çeken Gök, konuşmasına şöyle devam etti: “Batıda sevecen görülmeye çalışıyorlar ama Kürtlere düşmanca davranıyorlar ve ne halkımız ne de biz bunu kabullenmeyeceğiz. Bu insanlar nerede güçlenmişlerse orda halka zulmediyorlar; işte Yüksekova ortada. Barajı geçemezsek kıyamet kopar diyorlar. Kıyamet kopacaksa din düşmanları zalimlerin başına kopacaktır.”

“Zulümleri karşısında sed olacağız”

Üç dönemdir iktidarda olan hükümeti de eleştiren Gök, “Üç dönemdir iktidarda olanlar ne yaptı, bölgeyi bunlara teslim ettiler. Onlar da bunlardan cesaret alarak halka zulmedip, belediyeleri almazsak kıyamet kopar dediler. Belediyeleri aldılar da ne oldu. 6-7 Ekim`de vahşetlerini gördük. Biz bu zulümleri kabul etmeyeceğiz ve karşılarında sed olacağız. Üç dönemdir iktidarda olanların en önemli icraatı bölgeyi bunlara teslim etmeleri oldu.” dedi.

Aydın Gök`ün konuşması sırasında sık sık  “Aydın Gök meclise” ve “Bijî Aydın Gök” sloganları atıldı. (İLKHA)