Beşpınar Vadisi içerisinde yapımına başlanan Adıyaman’ın mega projesi olarak nitelendirilen “Kanal Adıyaman” projesi hayata geçiyor.

1500 dönüm arazi üzerine yapımına başlanan proje içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları, spor alanları, 3 adet Cendere tipi süs köprüsü, trapez kanallar, tersip bentleri, kameriyeler, oturma yerleri, yapay gölet ve nostaljik bir su değirmeni yer alıyor.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığındaki heyet ilk olarak geçtiğimiz günlerde projenin ikinci etabı olarak estetik bir mimariyle inşa edilerek hizmete sunulan Sultan Sarayı Restaurantı ve restaurant içerisinde yer alan Şark Odasını inceledi. Ardından Trapez kanalların yapıldığı alanda yürütülen çalışmaları yerinde gördü.

Estetik bir ruhla hayata geçirilecek Beşpınar Projesinin Adıyaman’a farklı bir renk katacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu proje birkaç etaptan oluşuyor. Birinci ve ikinci etabı bitirilerek şu anda üçüncü etabına başladık. Üçüncü etapta birkaç kalem bulunuyor. Bunların birincisi trapez kanallar ve tersip bentleri bir diğeri ise spor alanlarıdır.  Hepsinin inşaatına başladık ve çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Burada 3 bin metre uzunluğunda trapez kanallar yapıyoruz. 55 dönüm arazi üzerine de spor alanları inşa edeceğiz. Adıyaman büyüyor ve gelişiyor. Bu projenin kanal işlerini inşallah bu yılın sonuna doğru bitireceğiz. Alan çok büyük bir alan. Projeyi 1500 dönümlük bir arazi üzerine uyguluyoruz.  Projenin çevre düzenleme ihalesini de yaptık. Sonbahar’da da buranın yeşillendirmesi ve ağaçlandırmasını yapacağız. Projeyi etap etap vatandaşımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu projenin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte burası insanlarımızın aileleriyle hafta sonu şehrin kavurucu sıcağından kaçış noktası olacaktır.” dedi.    (Yakup Söğüt - İLKHA)