Mazıdağı ve Kızıltepe'de büyük bir nüfusa sahip Xana Zembur(Arıköy) Aşireti mensupları, Mahmut Kılınç'ın seçim bürosunu ziyaret ederek destek açıklamasında bulundu.

Xana Zembur Aşireti adına bir kaç kişinin HDP'ye destek açıklamasında bulunmasının kendilerini bağlamadığını ifade eden Xana Zemburlular, "Xana Zembur Aşiretini ancak HÜDA PAR ve onların desteklediği Hür Adaylar temsil edebilir. LGBT sapıklığına sahiplik edenlerle birlikte olmaktan Allah'a sığınırız." dedi.

Xana Zembur Aşireti adına basın açıklamasını okuyan Mahmut Akın, bazı aşiret mensuplarının HDP`ye geçişinin kendilerini bağlamadığını ve Aşiretin çoğunluğunun referansı İslam olan HÜDA PAR`ı desteklediğini söyledi.

Son dönemlerde bazı aşiret mensuplarının maddi çıkar, can ve mal güvenliği korkusundan HDP`ye katıldıklarına dikkat çeken Akın, “Son dönemlerde HDP bölgedeki aşiretlerin, kendilerine tabi olduğu yaygarasını koparıyor. Bu, gerçeği yansıtmıyor. Ve bu aşiretlerin çok az müntesiplerinin olduğuna şahit oluyoruz. Bu açıklama gereksinimi duyanlar ise maddi çıkar, can ve mal güvenliği kaygısındadırlar. Seçim bahanesiyle bölge halkını sindirmek için tehdit ve şantaj dilini kullanan HDP`nin şerrinden korunmak ve kendilerine zarar gelmesin diye bu tür hamleleri yapıyorlar. Bu aşiretlerin içerisindeki birkaç kişi, kendi özlerine aykırı olarak güya bu aşiretleri temsilen HDP`ye katılmışlardır. HDP'ye katılanlar küçük bir gruptur ve bunlar Aşireti temsil edemezler." dedi.

Akın, “Bu kapsamda Xana Zembur Aşireti adına birkaç gün önce HDP`nin seçim lokaline gidip biat ettiklerini söyleyenler çok geniş tabana sahip Xana Zembur aşiretini temsil etmemektedirler. Aşiret olarak Mardin ve ilçelerinde Kavan, Akın ve Dağlı soyadlarını taşıyoruz. Başka il ve ilçelerde ise başka soyadları taşıyan aşiret mensuplarımız var. Ancak HDP`ye katılanların neyin hesabını yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Oysa hakikatte zillet gömleğini giymekten başka bir şey yapmıyorlar. Şimdiye kadar İslami kimlikleriyle bilinen Xana Zembur aşiretinin tek bir adresi vardır. Bu kimliğe aynadarlık eden HÜDA PAR camiasına bağlıdırlar. 'Referansım İslam`dır' diyen HÜDA PAR, bu aşiretin tek temsilcisidir. Yoksa bu günlerde LGBTİ gibi bir sapıklığa sahip çıkanlarla bir olmaktan ve onları desteklemekten Allah`a sığınırız.” ifadelerini kullandı.

Aşiretlerinin sadece Mazıdağı ve Kızıltepe`de değil başka il ve ilçelerde de büyük bir tabana sahip olduğunu ifade eden Akın, “Birkaç kişinin HDP binasında böyle bir açıklama girişimi sadece kendilerini bağlamaktadır. Yaklaşan seçimlerde oylarımızın HÜDA PAR`ın desteklediği bağımsız adaylara olacağını ve onları sonuna kadar destekleyeceğimizi, buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklama ile ilgili düşüncelerini dile getiren HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Teşkilat Başkanı Burhan Aydın ise şunları söyledi: "Bu sadece HÜDA PAR davası değildir. HÜDA PAR olmadan önce de bu aşiret mensuplarıyla tanışıyorduk ve Hz. Muhammed (sav)`in dinini yaymak için çalışma içerisindeydik. Birileri mazlum Kürt halkının yönünü küfre çevirmek için çabalarken bu aşiret, bu yükü omuzlarına alıp İslam davası uğruna 60-70 yaşındaki Hacı Adem`i şehit verdi. Bu aşiret şehidine sahip çıkıyor. Geçenlerde olduğu gibi bu dönemde de zalimler karşısında dik duruyorlar. Hiçbir zaman zalimlere karşı başlarını eğmemişler. Biz bu aşirete şahidiz, gerektiğinde kanlarıyla, mallarıyla ve canlarıyla İslam bayrağını dalgalandırmışlardır. HDP`ye giden aşiret mensuplarını da tanıyoruz. Onlar dünyalık çıkar ve menfaat için bu aşirete leke getirmişler. Halkımız bunu çok iyi bilsin ki bu doğru değildir. Bu aşiret kendi yerindedir. Oraya gidenler ise zaten eskiden onları destekliyorlardı."

Aydın son olarak, "Buraya gelip bize olan desteklerini tazeleyen ve dik duruş sergileyen Xana Zembur aşiretinin temsilcilerinden Allah razı olsun. Kendilerine teşekkür ediyorum."dedi. (İLKHA)