Şırnak'ın İdil İlçesi'nde HDP'li grupla Hüda Par üyeleri arasında çıkan kavgada HDP'liler tarafından silahla vurulan 2 HÜDA-PAR'lı yaşamını yitirmişti. Saldırıya Doğan medyasında skandal şekilde yer verildi. Seçim kampanyalarının başladığı günden itibaren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ve partisini parlatmak isteyen Doğan medyasının gazetesi Hürriyet'te, HDP'lilerin gerçekleştirdiği bu cinayeti 1. sayfadan görmedi. Gazete, HDP'nin imajını bozabilecek bu haber yerine, HDP lideri Demirtaş'ın ne kadar esprili olduğunu anlatan başka bir habere yer verdi.

OLAYI ÇARPITTILAR

Doğan Haber Ajansı`nın geçtiği ve Hürriyet'in de kullandığı haberde “Tekbir getiren HÜDAPAR`lı grup HDP`liler aleyhine slogan attı” ifadelerini kullanarak kirli bir algı operasyonu yapmaya çalıştı. HDP'lilerin kanlı saldırısı sonrası hastane önünde bekleyen acılı ailelerin tekbir getirerek olaya tepki göstermelerini provakatif eylem gibi yansıtan Doğan'ın tutumu büyük tepki çekti.

Doğan grubu HDP'lileri kolladı

Yine Doğan grubuna bağlı CNN Türk televizyonu Twitter hesabından cinayetleri akıl almaz şekilde “HÜDA-PAR`ın iki üyesi hayatını kaybetti” başlığı ile duyurdu. CNN Türk`ün hesabında HÜDAPAR`lıların kim tarafından ya da nasıl öldürüldüğü belirtilmeden verilmesi editör hatasından ziyade HDP`nin korunmaya çalışıldığı yorumlarına neden oldu. 

Kaynak: Güneş